Skräddarsydd ismagi - | Konferensvärlden
Icehotel
Foto: Asaf Kliger
Icehotel
Foto: Asaf Kliger
Icehotel
Foto: Asaf Kliger
Icehotel
Foto: Rebecca Lundh
Icehotel
Foto: Asaf Kliger
Reportage > Skräddarsydd ismagi

Skräddarsydd ismagi

Mötestrender I december är det dags för invigningen av Icehotel 34. Det är trettiofjärde gången det unika ishotellet byggs upp av ren och klar is från Torne Älv. Icehotel är det första och största ishotellet i världen och sedan ett par år kan man njuta av isupplevelser året om genom Icehotel 365. Med stor flexibilitet och kapacitet att skräddarsy unika upplevelser för alla besökande gäster kan man vara säker på en magisk konferens.

Text: Helena Wikström

26 oktober 2023,

Den arktiska miljön och den kristallklara isen skapar tillsammans en
sagolik plats, som gjord för att hålla minnesvärda konferenser och event på. Icehotel i Jukkasjärvi återuppstår varje år i en ny unik skepnad skapad av isen från Torne Älv. Hotellet är en av Sveriges största sevärdheter och är världens första och största ishotell.

– Sedan några år tillbaka kan vi erbjuda våra gäster en året-runt-anläggning med kalla rum i form av Icehotel 365, berättar Marie Herrey, vd på Icehotel.

Inne på Icehotel 365 är det vinter året om, hela hotellet håller en temperatur på minus 5 grader. Här finns den kända isbaren, en liten utställningsyta, en biograf och 18 kalla isrum för övernattning. 9 av dessa rum har varma badrum och egen bastu.

– Man kan bo kallt här året om, men vi har också 72 varma rum så man kan kombinera sin vistelse hos oss med att bo någon natt kallt och resten av nätterna varmt, förklarar Marie vidare.

Till Icehotel kommer man inte bara för att uppleva det unika ishotellet och sova i kalla rum unikt formgivna av olika konstnärer – hit kommer man också för att uppleva spännande arktiska aktiviteter. På vintertid kan man njuta av tystnaden på en hundspannstur eller uppleva den magiska naturen från skoter eller hästryggen.

– Men det finns så mycket spännande och roligt att göra här på barmark också! Vi har fantastiska fiskevatten i älven, man kan forsränna, vandra i bergen eller njuta av midnattssolen, berättar Marie.

Skräddarsydda konferenser

Hela konferensavdelningen på Icehotel Jukkasjärvi är nyrenoverad med tre olika mötesrum där det största rymmer 60 personer. Här finns ny teknik, nya möbler och en helt uppfräschad miljö.

– Vi har även en produkt som heter Vildmarkskonferens. Då konfererar man i en så kallad lavvu, ett sorts tipi-tält, och vi har fem olika camper med olika grad av bekvämlighet, förklarar Marie.

På Icehotel finns en stor flexibilitet för möten och konferenser. Här finns många olika sätt att ha sin konferens på och man är stolt över sin erkända förmåga att skräddarsy lösningar för sina kunder. Hotellet är också lättillgängligt, trots att det ligger så högt upp i landet – 200 km norr om Polcirkeln. Till Kiruna flygplats kommer du på bara 1,5 timma från Arlanda, och från Kiruna flygplats tar det bara en kvart till Icehotel.

– Vi kan hämta sällskap med hundspann från flygplatsen, vilket är en väldigt mysig start på vistelsen hos oss, säger Marie.

Naturen tar plats på bordet

På Icehotel njuter du av olika lokala delikatesser och det finns många olika sätt man kan inta sin måltid på. Här finns en à la carte-restaurang med en ismeny där två av rätterna serveras på en istallrik. Här finns en hembygdsgård med anor från 1700-talet, där man kan njuta av ugnsbakad pizza med utsikt över Torne älv.

– Man kan också äta ute på sin camp. På vintern åker man ut med snöskoter, tittar på norrskenet och får sedan njuta av en härlig älggulasch. Det är sällan något smakar så gott som då! berättar Marie.

Oavsett var och hur du väljer att inta din måltid så möts du av genuina norrländska smaker. Det är ren och älg smaksatt med tall och gran. Fjällröding från fjällsjöar och så skogens alla bär; lingon, blåbär och hjortron.

– Vi ligger ju norr om odlingsgränsen, men har hela den underbara vilda naturen att tillgå, fortsätter hon.

Efter att ha njutit av kulinariska norrländska rätter somnar man gott i någon av de 300 bäddarna. Under vinterhalvåret finns det världskända säsongshotellet med tjugo isrum av standardförfarande och femton unika konstsviter, specialdesignade och handgjorda av konstnärer från hela världen.

– Vi tar upp isen i mars, då är den som tjockast och klarast, och förvarar den till början av november då hotellet byggs upp för säsongen. Hotellet står sedan till mitten av april, då det börjar smälta och byggmaterialet går tillbaka till älven, berättar Marie.

Icehotel i Jukkasjärvi är en magisk plats. En plats som gjord för en unik konferens som skapar minnen för livet. 

Icehotel Jukkasjärvi
Icehotel i Jukkasjärvi ligger 200 km norr om Polcirkeln, men du tar dig dit på under två timmar från Arlanda. Hotellet med sina isrum kan upplevas året om, men det unika ishotellet som byggs upp på nytt varje vinter står redo för besökare mellan december och april. På Icehotel finns tre nyrenoverade konferenslokaler, ca 300 bäddar i både varma som kalla rum och här finns en mängd unika arktiska aktiviteter att göra både vinter och sommar.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.