Spännande möten på exotiska Gotland - | Konferensvärlden
Wisby Strand Congress & Event
Wisby Strand Congress & Event
Wisby Strand Congress & Event
Wisby Strand Congress & Event
Wisby Strand Congress & Event
Wisby Strand Congress & Event
Reportage > Spännande möten på exotiska Gotland

Spännande möten på exotiska Gotland

Stora möten Med en kilometerlång utsikt över Östersjön från konferensrum och restauranger, ett unikt Kallbadhus mitt på stranden och en av Europas modernaste mötes- och kongressanläggningar, är det lätt att förstå varför många väljer att förlägga sin konferens hos Wisby Strand på vackra Gotland.

6 mars 2017,

Redan på medeltiden var Gotland – och i synnerhet Hansestaden Visby – en viktig mötesplats. Här, i den numera världsarvsklassade staden, har sedan urminnes tider många avgörande beslut fattats. Och nu i modern tid lockar Almedalsveckan, i början av sommaren, varje år makthavare från alla olika delar av samhället och världen.

Aldrig nöjda

Alldeles intill Almedalen, precis utanför ringmuren och med en hänförande utsikt över Östersjön, ligger Wisby Strand Congress & Event. I år är det exakt tio år sedan man slog upp portarna för denna fullskaliga konferensanläggning, som sedan dess ständigt har arbetat med att förbättra och förnya sig.

- Vi är väldigt flexibla och försöker ständigt anpassa oss till alla nya utmaningar, berättar Carl-Johan Stålhammar, VD för Wisby Strand. Vi är aldrig nöjda och vår vision och utgångspunkt är att vi alltid kan bli bättre oavsett om det gäller lokaler, maten eller organisationen kring en konferens.

Ett bra möte kräver mycket

Visst är det sant att Wisby Strand ligger vackert intill havet. Visst är utsikten fantastisk och eftermiddagssolen – för att inte tala om solnedgången – förförande. Och visst är ringmuren och de små kullerstensgatorna nära.

- Men för att skapa ett bra möte krävs ju så mycket mer. Framgångsrika konferenser är ingen slump. Lokalerna måste vara rationella och flexibla. Och tekniken och personalen måste fungera smidigt och självklart, konstaterar Carl-Johan Stålhammar.

På Wisby Strand finns 14 konferensrum i olika storlekar, varav en stor kongresshall med scen och plats för över 1000 personer. Allting utrustat enligt moderna krav på möteslokaler och med den senaste tekniken.

Komplett konferensorganisation

Men Wisby Strand är inte bara fina konferenslokaler, utan erbjuder också en komplett organisation som stöttar sina gäster i alla tänkbara administrativa och praktiska frågor.

- Vårt team består av mycket erfarna personer som vill ge våra mötesdeltagare de allra bästa förutsättningarna för ett bra möte, förklarar Carl-Johan Stålhammar. Här hjälper vi gärna till med alltifrån planering, bokning, webb och trycksaker till värdar/värdinnor, körscheman, ekonomisk projektredovisning och utvärdering.

Charmiga hotell innanför muren

Naturligtvis är även boendet, kommunikationer och stadsmiljön runtom ett möte viktiga förutsättningar för att en konferens ska bli lyckad. Och få städer i Sverige kan nog mäta sig med den charmiga miljö som finns i rosornas stad Visby, med mysiga hotell, små krogar och pittoreska kaféer.

- Wisby Strand samarbetar med ett flertal hotell i olika prisnivåer. Utbudet av boende är stort och variationsrikt här runt oss så kundens önskemål och behov får helt styra valet av hotell.

En känsla av att vara utomlands

Till Visby går det flyg från Stockholm, Göteborg och Malmö året om och från ännu fler städer under sommarmånaderna. Vill man åka färja finns det alltid minst tre turer om dagen från fastlandet.

- Många av våra gäster säger att det känns som om de är utomlands när de kliver av båten eller flyget här i Visby. För trots att det bara tar en knapp halvtimme med flyg från Stockholm, eller tre timmar med färjan, så är det en väldigt speciell och unik känsla här på Gotland, konstaterar Carl-Johan Stålhammar avslutningsvis.

Fakta:

På Wisby Strand finns 14 flexibla konferenslokaler, varav en stor kongresshall med scen och plats för över 1000 personer. Även Kallbadhuset kan abonneras för mingel, middagar och fester. Där finns också en bastu som kan bokas hela året och en restaurang som har öppet under sommaren.

Läs mer om Wisby Strand på Konferensguiden.se. Här kan du boka din nästa konferens, kickoff eller event och även få kostnadsfri bokningshjälp.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.