Spektakulär hotellvistelse - | Konferensvärlden
Pater Noster
Pater Noster
Erik Nissen Johansen
Erik Nissen Johansen
Pater Noster
Pater Noster
Pater Noster
Reportage > Spektakulär hotellvistelse

Spektakulär hotellvistelse

Konferenspärlor Med ribbåt från Marstrand färdas du på 20 minuter ut till ön Hamneskär och det hotell som nu lockar gäster från hela världen. Fyren Pater Noster sprider sitt ljus över de små röda husen med vita knutar och en konferens bland vackra vyer och solnedgångar, och uppgångar, blir något du garanterat bär med dig.

Text: Mia Bornberger Foto: Erik Nissen Johansen

20 oktober 2021,

Ett hem vid horisonten – så beskrivs det pittoreska hotellet och den tidigare fyrmästarbostaden som i skenet av Pater Noster, kungen av fyrar på västkusten, lyckats med konststycket att dra världens blickar till sig. Men kanske är det inte så konstigt. Det stora ligger i det lilla, den vindpinade isolerade ön längst ut i havsbandet som till ytan sett inte är större än cirka fyra fotbollsplaner fascinerar både med sitt utseende och sin historia. 

Att mötas här, i form av en konferens, ett bröllop eller en privat tillställning, liknar ingenting annat. Känslan av vinden som lekfullt smeker din kind, doften av saltstänkt tång, det säregna magiska ljuset och den oändliga utsikten över ett glittrande hav bidrar till en mycket mäktig helhetsupplevelse som stannar kvar.

Förälskad i platsen

Strax utanför Marstrand har Erik Nissen Johansen – grundare av designbyrån Stylt Trampoli – tillsammans med sex andra delägare stått för koncept och design och den här gången är bolaget också för första gången med på driftssidan.

– Man blir lätt förälskad i den här ön och dess historia med fyrfolket, de tre familjerna som levde här ute på 1800-talet och hur de trotsade alla belackare som sa att det var omöjligt. Jag vurmade redan från start lite extra för den här platsen och jag har aldrig, under hela min karriär, varit med om en sådan respons som när vi öppnade för drygt ett år sedan. Det är helt makalöst, säger han.

Erik Nissen Johansen har under sina 30 år i branschen varit med och skapat över 400 restauranger, 250 hotell samt ett antal destinationer, och han menar att något av det viktigaste för ett framgångsrikt koncept är att fånga den emotionella känslan och låta bilderna bli lokomotivet.

– Jag fotograferar alla projektbilder för Stylt och här hade jag under en hel sommar möjlighet att föreviga en sagolik och vidunderlig miljö där intryck och motiv aldrig tycktes sina.

Med himlavalvet som tak

Som konferensdeltagare bjuds man in till ett hotell och en miljö där det personliga tilltalet har en självklar plats. Färg och form i en varm och kreativ anda, second hand och inredning från lokala bohuslänska butiker och därtill en levande konstsamling som består av allt från svartvita foton från tiden då fyrfolket levde här till modern samtida konst med ett budskap. 

De nio dubbelrummen med 24 sängplatser är alla olika till utseende men har en gemensam tråd i det ombonade och detaljrika. Om man vill komma naturen riktigt nära kan man även sova utomhus i en specialdesignad dubbelsäng. En natt på första parkett med enastående utsikt över havet mot Danmark och kobbarna där sälarna har sin favoritplats – vem tackar nej till det?

Yoga i fyrtornet

Det råder heller ingen brist på underhållning och aktiviteter. Havsfiske, skaldjurssafari, segling och dykning, massage med hudkräm gjord på tång, meditationsyoga i fyrtornet på 32 meters höjd eller bad i uppvärmda tunnor med saltvatten, allt i sällskap av vågornas brus. 

När det kommer till maten så kanske du som gäst väljer en matlagningskurs på dagens fångst eller så föredrar du att slå dig ner i restaurangen och njuta av utsökta rätter samtidigt som kocken, som också är marinbiolog, berättar spännande fakta om det som serveras och om närmiljön. Inte minst om hummerns sexliv.

En vecka ensam på ön

I vintras arrangerade teamet bakom hotellet, tillsammans med Göteborgs Filmfestival, en tävling där priset var en vecka på ön för en person i sällskap av film och åter film. Ansökningarna vällde in från 46 olika länder då 12 000 cineaster visade sitt intresse. Till slut föll valet på en sjuksköterska från Skövde som under ett halvår tröstat svårt sjuka människor i covid. Hennes sätt att hantera vardagen var att titta på film och hon var sedan tidigare medlem i en filmklubb i sin hemstad. Världspressen gillade uppslaget som fick ett stort genomslag och efter det har den lilla ön verkligen hamnat i rampljuset, det vill säga storytelling när den är som bäst.

Vad efterfrågar dagens hotellgäster?

– Det genuina, det äkta som har en historia. Det handlar i grunden om passion, när själ och hjärta finns med i det du gör så trumfar det allt. När gästerna möts av en eldsjäl som brinner för sin sak, då smittar det av sig, man känner sig välkommen. Så som jag känner för Pater Noster, det undgår nog ingen – min alldeles speciella pärla i havsbandet.

Pater Noster
Till ön Hamneskär, utanför Marstrand, tar man sig med ribbåt på cirka 20 minuter och resan ut till ön är en upplevelse i sig. I skenet av den mäktiga fyren Pater Noster finns här ett ombonat och personligt hotell med nio rum och totalt 24 sovplatser. Boka en hel vistelse med båttur, övernattning, middag och frukost och konferera på en enastående plats i det yttre kustbandet. Ta med kollegorna på spännande havsfiske, en smakfull matlagningskurs på dagens fångst och ett ångande härligt bad i uppvärmda tunnor med saltvatten.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.