![Steningevik](/obj/docpart/d/d94ac82e610a181796a45d3c25cbaba2.jpg)
![Steningevik](/obj/docpart/f/ffcb0e047cdf5faa54e788161dd4b0db.jpg)
![Steningevik](/obj/docpart/5/5d8092607128a52f8fe43e83acdca706.jpg)
Steningevik briljerar med stjärnkock och höga ambitioner
Konferenspärlor På Steningevik möts den senaste tekniken med vällagad gourmetmat och en genuin kärlek för service. Lyhördhet, ödmjukhet och nyrekrytering av en stjärnkock är anläggningens vapen för att fortsätta vara en av Sveriges ledande konferensanläggningar.
24 september 2015, uppdaterad: 12 oktober 2015
Gäster på Steningevik konferens möts av en rad röda hus som får tankarna att gå till ”Barnen i Bullerbyn”. Lummiga trädgårdar, lång strandlinje och en sjöbrygga vid Mälarens strand gör Steningeviksmiljön idyllisk.
– De flesta förväntar sig inte att hitta en sådan här miljö och anläggning så nära en internationell flygplats. Det tar endast åtta minuter till Arlanda flygplats från Steningevik, men känslan runt anläggningen är lugn och rofylld, mer lik det man tänker sig långt ut på landet eller i skärgården, berättar Magnus Ericsson, marknadschef på Steningevik och systeranläggningen Nova Park.
Magnus menar att dagens konferensgäster är mer medvetna än tidigare och att möten ska vara mer effektiva. Konferensanläggningens kvalitet spelar en nyckelroll vid val av anläggning och för ett bra och effektivt möte måste varje del i produkten hålla hög kvalitet.
– I Sverige vill vi sällan vara odelat positiva eller negativa. Ofta säger vi att något är bra men kastar in ordet ”men” för att lyfta saker som vi inte är nöjda med, och tvärtom när något är dåligt. Vårt mål på båda våra anläggningar är att det inte ska finnas några ”men” att ta till när man pratar om sin upplevelse hos oss. Allt ska vara bra, punkt. För oss är det viktigt att ligga i framkant både när det gäller teknik, service och mat, säger Magnus bestämt.
Magnus förklarar vidare att det har det pågått en större demografisk förändring bland konferensgäster de senaste åren, vilket ställer andra krav på konferensanläggningarna och deras produkter. Allt fler efterfrågar mat anpassad efter matallergier, olika kostprogram och religion.
– Vi anser att det är en hygienfaktor att kunna erbjuda alla gäster en fantastisk matupplevelse oavsett om man inte tål gluten eller laktos. All vår mat är laktosfri och har så låg glutennivå som möjligt. Oavsett vilka önskemål våra gäster har gällande mat tillgodoser vi dem utan någon extra kostnad, säger Magnus.
Att maten på Steningevik håller väldigt hög kvalitet är vida känt sedan länge. Ett ytterligare bevis på det är stjärnkocken Fredrik Petterson som är en del av Steningeviks köksteam sedan ett år tillbaka. Fredrik arbetade i 13 år som kökschef på Edsbacka krog i Stockholm som blev första svenska krogen med två stjärnor i Guide Michelin.
– Nivån på maten på många konferensanläggningar idag är väldigt hög men får inte samma uppmärksamhet som på vanliga restauranger. På Steningevik skulle jag säga att kvalitén är mycket hög. En skillnaden är att gästerna inte enbart kommer för maten vilket ger andra möjligheter att ta ut svängarna jämfört med en vanlig restaurang, säger stjärnkocken Fredrik Petterson.
Magnus berättar att lyhördhet och ödmjukhet är viktiga egenskaper för att ständigt förbättra sin produkt.
– Vi är så klart alltid glada för positiv feedback. Men det var igår. Imorgon är en ny dag och en ny möjlighet. Och hur tar vi oss an den? Hur kan vi göra möten ännu bättre för våra gäster och höja ambitionsnivån? Hur ser morgondagens möten och behov ut? Det är frågor vi brinner för och något vi tror lett till den enorma kundnöjdhet som Steningevik har, säger han.
Läs vidare
Steningevik Märsta
Konferensplatser: 100 Bäddar: 112
Steningevik är en mötesanläggning i naturskön miljö vid Mälarens strand, endast 8 minuter från Arlanda och 30 minuter från Stockholm. Här finns en omtalad värme och hemkänsla varvat med hög professionalism och gästfokus. Konferenslokalerna och tekniken håller mycket hög kvalitet och ger de bästa för ...
Se alla inom temat här
Senaste i Reportage
Stockholm Waterfront Congress Centre Uppland
Den spektakulära fasaden har sedan byggnaden uppfördes 2011 blivit ett självklart inslag i Stockholms stadsbild. Hotell- och konferenskomplexet Stockholm Waterfront är stort – men inte för stort – här möts alla av samma flexibilitet och servicefilosofi som är grunden för lyckade möten.
Centralhuset Konferens Bohuslän
Mötestrender På Göteborgs Centralstation, med omedelbar närhet till tåg, flygbussar, linjebussar och spårvagnar, hittar du Centralhuset Konferens. En effektiv mötesplats som erbjuder 8 moderna och dynamiska lokaler för upp till 85 personer. Hotell, restaurang och bar ligger vägg i vägg med anläggningen.
Münchenbryggeriet Event & Konferens Uppland
Stora möten Münchenbryggeriets imponerande byggnad är ett av Stockholms mest karaktäristiska inslag i stadsbilden. I den vackra tegelbyggnaden från sent 1800-tal tillverkades öl i över 100 år. Idag hittar du en av Stockholms största konferensanläggningar med en total kapacitet på 2 500 deltagare.