Steningevik briljerar med stjärnkock och höga ambitioner - | Konferensvärlden
Steningevik
Steningevik
Steningevik
Reportage > Steningevik briljerar med stjärnkock och höga ambitioner

Steningevik briljerar med stjärnkock och höga ambitioner

Konferenspärlor På Steningevik möts den senaste tekniken med vällagad gourmetmat och en genuin kärlek för service. Lyhördhet, ödmjukhet och nyrekrytering av en stjärnkock är anläggningens vapen för att fortsätta vara en av Sveriges ledande konferensanläggningar.

24 september 2015, uppdaterad: 12 oktober 2015

Gäster på Steningevik konferens möts av en rad röda hus som får tankarna att gå till ”Barnen i Bullerbyn”. Lummiga trädgårdar, lång strandlinje och en sjöbrygga vid Mälarens strand gör Steningeviksmiljön idyllisk.


– De flesta förväntar sig inte att hitta en sådan här miljö och anläggning så nära en internationell flygplats. Det tar endast åtta minuter till Arlanda flygplats från Steningevik, men känslan runt anläggningen är lugn och rofylld, mer lik det man tänker sig långt ut på landet eller i skärgården, berättar Magnus Ericsson, marknadschef på Steningevik och systeranläggningen Nova Park.

Magnus menar att dagens konferensgäster är mer medvetna än tidigare och att möten ska vara mer effektiva. Konferensanläggningens kvalitet spelar en nyckelroll vid val av anläggning och för ett bra och effektivt möte måste varje del i produkten hålla hög kvalitet.

 – I Sverige vill vi sällan vara odelat positiva eller negativa. Ofta säger vi att något är bra men kastar in ordet ”men” för att lyfta saker som vi inte är nöjda med, och tvärtom när något är dåligt. Vårt mål på båda våra anläggningar är att det inte ska finnas några ”men” att ta till när man pratar om sin upplevelse hos oss. Allt ska vara bra, punkt. För oss är det viktigt att ligga i framkant både när det gäller teknik, service och mat, säger Magnus bestämt.

Magnus förklarar vidare att det har det pågått en större demografisk förändring bland konferensgäster de senaste åren, vilket ställer andra krav på konferensanläggningarna och deras produkter. Allt fler efterfrågar mat anpassad efter matallergier, olika kostprogram och religion.  


– Vi anser att det är en hygienfaktor att kunna erbjuda alla gäster en fantastisk matupplevelse oavsett om man inte tål gluten eller laktos. All vår mat är laktosfri och har så låg glutennivå som möjligt. Oavsett vilka önskemål våra gäster har gällande mat tillgodoser vi dem utan någon extra kostnad, säger Magnus. Att maten på Steningevik håller väldigt hög kvalitet är vida känt sedan länge. Ett ytterligare bevis på det är stjärnkocken Fredrik Petterson som är en del av Steningeviks köksteam sedan ett år tillbaka. Fredrik arbetade i 13 år som kökschef på Edsbacka krog i Stockholm som blev första svenska krogen med två stjärnor i Guide Michelin.

 – Nivån på maten på många konferensanläggningar idag är väldigt hög men får inte samma uppmärksamhet som på vanliga restauranger. På Steningevik skulle jag säga att kvalitén är mycket hög. En skillnaden är att gästerna inte enbart kommer för maten vilket ger andra möjligheter att ta ut svängarna jämfört med en vanlig restaurang, säger stjärnkocken Fredrik Petterson.Magnus berättar att lyhördhet och ödmjukhet är viktiga egenskaper för att ständigt förbättra sin produkt.

 – Vi är så klart alltid glada för positiv feedback. Men det var igår. Imorgon är en ny dag och en ny möjlighet. Och hur tar vi oss an den? Hur kan vi göra möten ännu bättre för våra gäster och höja ambitionsnivån? Hur ser morgondagens möten och behov ut? Det är frågor vi brinner för och något vi tror lett till den enorma kundnöjdhet som Steningevik har, säger han. 

Taggar/Etiketter
Arlanda  Kickoff  Kockar  Konferens  Restaurang  

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.