Stillsamt och inspirerande vid havet i Nynäshamn - | Konferensvärlden
Nynäs Havsbad
Nynäs Havsbad
Nynäs Havsbad
Reportage > Stillsamt och inspirerande vid havet i Nynäshamn

Stillsamt och inspirerande vid havet i Nynäshamn

Konferenspärlor År 1907 invigdes Badhotellet vid Nynäs Havsbad och snart därefter hörde såväl kungligheter som dåtidens celebriteter till Badhotellets stamgäster. Då som nu badade man kallbadhus, tog härliga strandpromenader och åt och drack gott i hotellets fina restaurang med den fantastiska utsikten.

27 oktober 2017,

Nynäs Havsbad är en gammal kurort från början av 1900-talet och som så ofta började det med tåget. År 1905 stod järnvägen mellan Stockholm och Nynäshamn klar, vilket fick till följd att många välbärgade Stockholmsfamiljer lät bygga eleganta sommarvillor på den natursköna ön Trehörningen.

Två år senare invigdes Badhotellet och hit vallfärdade såväl kungligheter som många av dåtidens kändisar. Här badade man i Kallbadhuset, tog behandlingar som till exempel gyttje- eller tallbarrsbad, promenerade och åt och drack gott i restaurangen. Ungefär som livet ter sig än idag på Nynäs Havsbad!

Oslagbart läge och klassisk meny

Och att anlända hit och mötas av havet och horisonten är verkligen något väldigt speciellt.

- Vi får många kommentarer från våra gäster om hur vackert vi ligger och vilken härlig känsla man får här precis intill havet, berättar Anne-Maj Colbing som är platschef på Nynäs Havsbad. Här har alla årstider sin tjusning och havet, himlen och ljuset förvandlar Nynäs Havsbad till fyra väldigt särpräglade upplevelser!

Hotellets fina restaurang ligger även den med strålande utsikt över Östersjön och här inriktar man sig på klassiskt europeisk mat med fokus på närproducerade råvaror. Med en säsongsanpassad meny, präglad av hav, skog och gård och med havets alla tänkbara delikatesser kan det aldrig slå fel.

Kvalitet och personligt bemötande

Nynäs Havsbad är en idealisk mötesplats för mindre och medelstora grupper som värderar kvalitet och personlig service.

- Hos oss kan du konferera i en inspirerande, ostörd miljö och vi är stolta över vår duktiga personal som varje dag gör sitt yttersta för att ge alla våra gäster ett härligt minne av sin vistelse. Här finner de en mötesplats som ger utrymme för lugn och eftertanke och som får dem att sänka pulsen och trivas i nuet. Det tror vi är de bästa förutsättningar för hjärnan att arbeta som mest effektivt, förklarar Anne-Maj Colbing.

Konferera vid vattnet

Här kan man till och med välja att konferera på själva bryggan, vilket ju inte många konferensanläggningar kan skryta med. Hotellet har två olika alternativ till konferenslokaler. Antingen förlägger man sitt möte i den klassiskt marina Havspaviljongen där man konfererar direkt på vattnet och där det finns lokaler med vackra oljade ekdetaljer och med plats för 8-60 personer.

Eller så konfererar man i Badhotellet/Casinot, med sin lite tuffare marina inredning och som ligger ungefär 50 meter från havet. Här har alla lokaler utsikt mot vattnet och det finns plats för möten för 8-100 personer.

Avkopplande eller fartfyllda aktiviteter

Och med havet som närmsta granne finns det naturligtvis många vattenrelaterade aktiviteter att ägna sig åt när konferensdagen är slut; så kan man exempelvis ta en stillsam kajaktur eller åka på en mer fartfylld utflykt med ribbåt.

- Annars vill jag varmt rekommendera en stund i vårt nya spa där man kan unna sig sköna behandlingar eller varför inte spamingel i grupp. En uppskattad aktivitet är Öl & Fot där man får prova några ölsorter från vårt lokala bryggeri och samtidigt få en skön fotkur. Och vill man träna lite har vi ett helt nyöppnat och fräscht gym.

På Nynäs Havsbad ingår alltid badet och lån av badrock och tofflor.

- Tänk att efter mötet få ta ett varmt utomhusbad eller, för den modige, ett dopp i havet, lyssna på sjöfåglarna och sen gå in i bastubyggnaden och höra veden spraka i den vedeldade bastun. Det är avkoppling, konstaterar Anne-Maj Colbing avslutningsvis.

Fakta Nynäs Havsbad:

Till Nynäs Havsbad tar man sig på 35 minuter från Stockholm med bil eller med pendeltåg till Nynäshamn.

Alla konferenslokaler har havsutsikt och är utrustade med dataprojektor, trådlöst internet, whiteboard, OH, telefon, blädderblock, block och pennor. I nära anslutning till lokalerna serveras frukt, godis och vatten, vilket ingår i priset.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.