Stilren samlingspunkt i Stockholm - | Konferensvärlden
Radisson Blu Royal Viking
Radisson Blu Royal Viking
Radisson Blu Royal Viking
Radisson Blu Royal Viking
Reportage > Stilren samlingspunkt i Stockholm

Stilren samlingspunkt i Stockholm

Stora möten En toppmodern anläggning i city med flera eleganta konferenslokaler, en internationell atmosfär och den senaste tekniken. Efter en omfattande renovering stärker Radisson Blu Royal Viking sin ambition om att vara Stockholms nya cityhub.

Mia Wibacke Bornberger

22 oktober 2019,

Radisson Blu Royal Viking har ett svårslaget centralt läge i Stockholm, där det ligger vägg i vägg med Centralstationen och all tänkbar kommunikation som Arlanda Express, fjärrtåg, bussar och tunnelbana. Dessutom finns storstadspulsen direkt utanför dörren med allt vad det innebär från shopping, sevärdheter, restauranger till kultur.

Lagom till sitt 35-årsjubileum har hotellet genomgått en omfattande renovering som en del av Radisson Hotel Groups storsatsning i Norden. Det är i stort sett bara skalet med dess ljusa tegelfasad som är sig lik, i övrigt har insidan gjorts om från grunden och fått en helt ny design, inklusive de 459 hotellrummen, som försetts med allt från nya golv och sängar med exklusiva sänglinnen – till rainshower i badrummen och 49-tums tv med Chromecast. Entréplanet och lobbyn har öppnats upp och blivit mer inbjudande, 15 möteslokaler har blivit 17, där den största tar emot 150 personer. Tekniken är den absolut senaste och allt är naturligtvis trådlöst.

Bakom förvandlingen står den spanska designbyrån Proyecto Singular som genomgående har använt sig av exklusiva och utvalda material som sammet, sten, metall och trä. Färgerna är sobra men medelhavsvarma. Det är elegant och samtidigt ombonat.

Gemensam bokning               

– Vår devis är ”Ska känna skillnaden”, man ska känna skillnaden överallt, också när det gäller servicen. Vi höjer kvaliteten på alla nivåer, från reception och mötesytor till hotellrum och underhåll. I det ingår även kontinuerlig utbildning och vidareutbildning av vår personal, säger Maria Tullberg, vd för Radisson Blu Royal Viking och systeranläggningen Radisson Blu Waterfront hotel samt Stockholm Waterfront Congress Centre.

– Dessutom har renoveringen skett med utgångspunkt i vår hållbarhetsstrategi. Vi tittar på hur vi kan spara energi och vatten och hur vi kan jobba vidare för att minska vår klimatpåverkan. Hos oss är alla möten klimatneutrala och vi klimatkompenserar för samtliga.

Magnifika Stockholm Waterfront Congress Centre ligger bara ett stenkast bort, och eftersom de båda hotellen finns under samma paraply är samarbete en självklarhet som ger många fördelar. Hotellen kompletterar varandra väl och har till exempel en gemensam bokning.

– Upplevelsen för varje enskild gäst är det viktigaste. Vi ska fortsätta vara Stockholms självklara cityhub där mötet står i centrum. Här sammanstrålar människor från hela världen, liksom stockholmare, men inte bara under formella former. Man kanske smiter in på väg till jobbet och tar en kaffe ihop, bokar en after work med kollegorna, samlar familjen runt en god hotellfrukost eller en middag i restaurangen Stockholm Fisk. Oavsett syfte är det en upplevelse i sig att komma hit.

Himmelsk mötesplats

En annan mötesplats är också den tjusiga cocktailbaren HIGH på nionde våningen. Här kan 150 personer konferera eller ta en drink och samtidigt blicka ut över den spektakulära panoramavyn. Ett möte på topp-nivå.

Fakta:
Radisson Blu Royal Viking är beläget intill Centralen i Stockholm och har 459 hotellrum. Här finns 17 inspirerande mötesrum för upp till 150 personer i biosittning. Hotellet arrangerar konferenser och evenemang samtliga dagar i veckan och alla möten klimatkompenseras genom samarbete med First Climate. I samarbete med gymkedjan SATS erbjuds fullt utrustat gym och inomhuspool.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.