Stockholm Waterfront – det bästa av två världar - | Konferensvärlden
Radisson Waterfront
Radisson Waterfront
Radisson Waterfront
Radisson Waterfront
Radisson Waterfront
Radisson Waterfront
Radisson Waterfront
Reportage > Stockholm Waterfront – det bästa av två världar

Stockholm Waterfront – det bästa av två världar

Den spektakulära fasaden har sedan byggnaden uppfördes 2011 blivit ett självklart inslag i Stockholms stadsbild. Hotell- och konferenskomplexet Stockholm Waterfront är stort – men inte för stort – här möts alla av samma flexibilitet och servicefilosofi som är grunden för lyckade möten.

3 juli 2024, uppdaterad: 3 juli 2024

Stockholm Waterfront Congress Centre och Radisson Blu Waterfront Hotel utgör tillsammans en unik enhet. Hotellet utgår från Radisson Groups stora och gedigna hotellverksamhet, men genom kongresscentrets verksamhet så är man också ett självständigt varumärke.

Vi har slagit ihop det bästa från två världar. Genom Radisson Group har vi en uttalad servicefilosofi, ett hotellkoncept och stödet en stor hotellkedja kan ge. Samtidigt är vi ett självständigt varumärke som kongresscenter och hotell, säger säger vd:n Sam Holmberg.

Kombinationen av att vara ett kongresscenter med en imponerande storlek på 14 000 kvm med 24 möteslokaler i varierande storlek, modern teknologi och ett centralt läge mitt i Stockholm och att  vara ett förstklassigt hotell med 414 rum, ger Stockholm Waterfront unika möjligheter.

Vi är väldigt flexibla! Vi kan ordna allt från stora konsertarrangemang, kongresser eller sportevenemang ner till små intima möten för företagets styrelse. Det har varit vår filosofi från början: att vara väldigt flexibla, fortsätter Sam Holmberg.

Stockholm Waterfront Congress Centre och Radisson Blu Waterfront Hotel kan ge intrycket att de bara arbetar med riktigt stora arrangemang, men både Sam Holmberg och Ylva Svanberg, som arbetar som Congress Manager, betonar att den uttalade filosofin med att vara flexibla och att ge en personlig och professionell service, gör att även mindre grupper har hittat hem hos dem.

Vi har många återkommande gäster i både det mellanstora och det lilla segmentet som känner sig både sedda och bemötta utifrån sina önskemål. Det handlar om det personliga bemötandet och hos oss är ingen grupp för liten, säger Ylva.

De 24 mötesrummen rör sig storleksmässigt mellan riktigt stora lokaler som tar 2-3000 personer ner till mindre lokaler för grupper på 30-40 personer eller styrelserum för 10 personer. På Stockholm Waterfront kan man ta ner väggar – eller sätta upp dem – allt beroende på vad gruppen önskar.

Vi har kunder som har varit på ett event här och sedan återkommer för ett annat, utan att förstå att de besöker samma lokaler. Vi kan skapa helt nya miljöer, förklarar Sam.

Stockholm Waterfront är stora och tar ett stort ansvar för miljön. Radisson Group har alltid legat i framkant vad gäller hållbarhetsarbete, men Stockholm Waterfront är mer än så. Den spektakulära designen har ett syfte: ventilationssystemet fördelar värmen mellan olika byggnader och anläggningen kyls ner med vatten från Mälaren som lagras i form av is. Fönsterfasaden fångar upp solenergi som används till att värma vatten och detektorer känner av och reglerar golvvärme, lampor och ventilation. Hela anläggningen är en av världens mest energieffektiva byggnader.

Våra kunder är miljömedvetna och vill göra bra val. När man bokar en lokal hos oss så sker även en automatisk klimatkompensation, så alla möten är koldioxidneutrala, säger Ylva.

Stockholm Waterfront kan arrangera alla typer av möten: fysiska, digitala, hybridmöten eller livestreamade. Tekniken finns på plats och är något man kontinuerligt uppdaterar - det handlar om den miljömässiga aspekten likväl som den tekniska ambitionsnivån. På Stockholm Waterfront bygger man relationer för en hållbar framtid – för goda möten och för en bra miljö.

Fakta:
Radisson Blu Waterfront Hotel och Stockholm Waterfront Congress Center bildar tillsammans Stockholms största konferensanläggning. Konferensdelen rymmer 24 konferensrum där den stora kongressalen tar 3 000 gäster. Hotellet har 414 magnifika rum samt tre exklusiva sviter. Här möter du ett personligt och flexibelt team som månar lika mycket om stora som små arrangemang.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.