Storslagna framtidsplaner - | Konferensvärlden
Örenäs Slott
Örenäs Slott
Reportage > Storslagna framtidsplaner

Storslagna framtidsplaner

Konferenspärlor Söder om Helsingborg, alldeles vid havet, ligger Örenäs slott. I den redan nu så fantastiska miljön ska man skapa en lyxig ”nöjespark” för vuxna, med en modern loungeinspirerad spa- och retreatavdelning i centrum. Här ser man lyriskt på framtiden och har höga ambitioner att erbjuda sina gäster något utöver det vanliga.

Text: Helena Wikström

21 oktober 2021,

En makalös miljö, ett vackert slott, aktiviteter och avkoppling, omsorgsfullt lagad mat och rymliga lokaler – det är Örenäs slott. Nu går man framtiden till mötes med spännande och storslagna visioner och idéer.

1 oktober får Örenäs slott nya ägare, ESS group, och hela anläggningen med alla dess byggnader ska totalrenoveras och byggas ut. Här vill man skapa en ”nöjespark” för vuxna och i centrum för denna nöjespark står byggandet av en modern pool och retreat club.

– Vårt nya spa ska bli en modern pool club, en skön loungemiljö med mer puls. Med fokus på vackra detaljer, drinkar och lounge-musik, berättar Åsa Lavesson, Revenue Manager och försäljningschef på Örenäs slott.

Satsningen ligger väl i linje med det stora utbud av aktiviteter som Örenäs slott erbjuder redan idag. Här finns både inom- och utomhusgym, en äventyrspark och en minigolfbana med havsutsikt. Och planer finns på att bygga en egen padelbana.

En spännande framtid

Den nya anläggningen planeras stå klar till sommaren 2023, med renoveringsstart under januari nästa år.

– Än så länge är det ”business as usual” här, men vi ser verkligen fram emot allt det nya som ska ske. Det är otroligt spännande!, fortsätter Åsa.

Och business as usual på Örenäs vis håller hög standard. Slottet, från tidigt 1900-tal, har en stor konferenskapacitet med 26 varierande konferens- och mötesrum med plats för mellan 6 och 400 personer, och en slottsrestaurang som rymmer 220 gäster. Här serveras det skånska rätter med en twist – modern mat baserad på både unikt skånskt och en lite bredare skandinavisk mattradition. Under sommarsäsongen utökas restaurangkapaciteten med Hamnkrogen, som ligger alldeles invid havet i det lilla fiskesamhället Ålabodarna, där man erbjuder dagsfärsk fisk i rustik miljö.

Ökat tryck för konferenser

Örenäs slott är lika populärt som privat resmål för helggäster, som det är en lockande plats att lägga sin konferens på, och sommaren på Örenäs slott överträffade alla förväntningar.

– Vi hade vår bästa juli-månad någonsin, med fullbokade restaurangplatser både i slottet, på Hamnkrogen och i vårt nya sommarcafé Maryhill. Nu ser vi att även konferensdelen börjar närma sig normalläget, berättar Åsa.

Trycket är redan högt från konferenssugna gäster, och eftersom Örenäs slott har en stor konferenskapacitet så har man möjlighet att svara upp mot alla önskemål. Även till de företag och grupper som fortfarande vill vara försiktiga och försäkra sig om luftiga möteslokaler.

– Vi känner en försiktig optimism inför framtiden när det gäller pandemin. Och vad gäller vår nya anläggning så är vi lyriska!, säger Åsa.

Fakta
Örenäs slott  Söder om Helsingborg alldeles vid havet, ligger Örenäs slott. Här finns 26 olika mötesrum med kapacitet för 6-400 personer. 115 hotellrum, varav tio premiumrum i slottet, och resterande i separat hotell- och herrgårdsbyggnad. Slottsparken har ett stort aktivitetsområde med pooler, naturlekplats, fitnesspark och minigolf. Under kommande år ska hela anläggningen totalrenoveras och byggas ut med fler rum och en modern spa-anläggning.

 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.