Suverän service i historisk miljö - | Konferensvärlden
Ronnums Herrgård
Ronnums Herrgård
Ronnums Herrgård
Ronnums Herrgård
Ronnums Herrgård
Ronnums Herrgård
Ronnums Herrgård
Reportage > Suverän service i historisk miljö

Suverän service i historisk miljö

Slott & Herrgårdar Kristallkronor, sekelskiftescharm och oslagbara omgivningar. Vackra Ronnums Herrgård, en timme norr om Göteborg, erbjuder sina konferensgäster en lugn och avkopplande atmosfär med rofyllda aktiviteter i naturens sällskap.

Text: Mia Bornberger Foto: Johanna Bryngelsson Brusing

24 oktober 2023,

Det praktfulla Ronnums Herrgård ligger vid Vänerns sydvästra hörn, strax utanför Vänersborg och ett stenkast från Trollhättan, med naturreservaten Halleberg och Hunneberg utanför knuten.

Herrgårdens historia sträcker sig åtskilliga sekler tillbaka i tiden och platsen i sig har varit bebodd sedan långt före vikingatiden. Den nuvarande huvudbyggnaden är från 1700-talet och ett hundratal år senare anlades bland annat ett säteri på platsen, varpå Ronnum kom att utvecklas till det vi ser i dag. 

Herrgården omges av en stor lummig park, som gjord för inspirerande promenader och arbetsro. På Ronnum finns också chansen att kombinera konferensen med härliga naturupplevelser eller andra äventyr. Spela golf på fina och omväxlande park- och skogsbanor. Utforska den vackra Vänerleden på cykel eller vandra i storslagna Hunnebergs ekopark. 

I närheten finns också tillgång till flertalet muséer, älgsafari, gokart och mycket annat. Avsluta dagen i den halvmåneformade relaxavdelningen med stora fönster som vetter mot den natursköna parken utanför. Här finns både dam- och herrbastu samt sittpool utomhus för tolv personer. 

– För den som väljer bort bilen går det utmärkt att ta sig hit med både buss och tåg. Då reser man till närbelägna Vargön och promenerar därifrån. Det tar mindre än tio minuter, berättar Katarina Dahl som är hotelldirektör på Ronnum.

Sviter i fristående villa

För övernattning finns totalt 54 unikt inredda rum, varav fyra är enkelrum. De flesta av rummen ligger i huvudbyggnaden, men det finns också några sviter och superiorrum och dem hittar man avskilt i fristående villor.

– Vi har verkligen något för alla smaker. Många av rummen går naturligtvis i herrgårdsstil, som sig bör. Men vi har också rum med mer modern touch. De båda stilarna kontrasterar och kompletterar varandra på samma gång, och vilket man föredrar är ju en smaksak, säger Katarina Dahl.

Möteslokalerna är åtta till antalet varav den största rymmer upp till som mest 100 sittande deltagare, beroende på hur man möblerar. All tänkbar utrustning finns naturligtvis på plats, liksom frukt, godis, vatten, kaffe och te. 

Vinkällare och grillkvällar

I Ronnums kök är det klassisk svensk husmanskost med finess som gäller, tillagad med kärlek och från grunden med mycket närodlat och lokala råvaror.

– Vår köksmästare Annika är inte bara fantastiskt duktig på att komponera suveräna måltider, utan tillsammans med restaurangchefen Ingemar kombinerar dem maten med bra viner från vår egen vinkällare, där vi även håller vinprovningar och även grillkvällar i källaren.  

Tänk dig en genuin gammal matkällare med bänkar, bord och levande ljus samt god mat och dryck. Det kan nog inte bli mysigare än så. 

Ronnums Herrgård
Ronnums Herrgård intill Vänerns sydvästra strand kombinerar fina mötesmiljöer med personlig service, god mat och dryck och erbjuder en mängd olika aktiviteter kopplade till de natursköna omgivningarna såsom vandring, golf och cykling. Här finns mötesrum för två till hundra deltagare och totalt 54 rum för övernattning. All mat i restaurangen lagas från grunden och menyer komponeras efter säsong och svensk matlagningstradition. 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.