”Tro inte att du vet vad du vill ha” - | Konferensvärlden
Partyrent
Partyrent
Partyrent
Anders Osbeck
Reportage > ”Tro inte att du vet vad du vill ha”

”Tro inte att du vet vad du vill ha”

Event Bakom det, lite provokativa, påståendet finns ett korn av sanning och ett tips att ta till sig eller förkasta. Det konstaterar Anders Osbeck, Koncernchef i Party Rent Scandinavia, när han resonerar kring framtiden för mötesbranschen.

15 november 2017,

- Först och främst vill jag gratulera alla som är verksamma i en bransch som på olika sätt handlar om att hjälpa människor att mötas. Det är en framtidsbransch, allt större resurser läggs på att kommunicera med kunder, medarbetare, väljare etc vid olika former av möten. Jag är övertygad av att vi bara sett början på den utvecklingen.

Men tillbaka till det tillspetsade uttalandet. Hur många gånger använder den som bokar möten på olika anläggningar egentligen den erfarenhet och kompetens som den aktuella leverantören besitter?

- Jag vill påstå att alltför många bokningar handlar om att kunden ringer en anläggning och bokar ett rum enligt vissa specifikationer – man håller en konferens och där slutar det.

En öppen attityd kan förändra mycket

Enligt Anders Osbeck borde fler vara beredda att acceptera att bjuda in sin motpart lite längre på sin egen planhalva och öppna upp för diskussioner kring företagsvärderingar, mål, syfte med att samla människor i allmänhet och vad vi vill åstadkomma med detta möte. Och på så sätt kan man som konferensdeltagare få otroligt mycket mer än ett rum och lite kaffe, menar han.

- Det krävs så klart att man litar på sin egen förmåga att våga öppna sig, men för den som tar steget har man chansen att få ”gratis” konsultation, kreativa upplägg, unika lösningar som endast den som kan sin anläggning/produkt rimligtvis kan ge – alltså en chans och möjlighet att få mycket större värde för dina pengar.

Många gånger är det inte destinationen/anläggningen som gör skillnaden, utan det är de människor som förestår den och vad de gör av det och Anders Osbeck vill uppmana alla till att utmana dem och låt dem förvåna dig

- Och tillbaka till påståendet ”tro inte att du vet vad du vill ha”… Hade Henry Ford frågat vad folk trodde att de ville ha skulle svaret blivit; snabbare hästar, förklarar han med ett leende.

Miljön påverkar oss mycket

Tankegången bakom detta resonemang kan appliceras på såväl Party Rents som många andra organisationers och företags verksamheter.

- Det är egentligen samma princip – är vi möbeluthyrare eller en partner som kan hjälpa till att utforma inredningskoncept som är skräddarsydda för ett specifikt möte? Den som ringer till oss och ber om 1000 stolar får 1000 stolar. Men den som involverar oss tidigare i processen när de planerar ett möte får ett inredningskoncept som grundas i en klar tanke om varför ett bord eller en stol står där den står och varför den har den färgen eller formen.

Anders Osbeck konstaterar att det händer otroligt mycket i människor och deras beteenden beroende på om de står, sitter, går, letar, äter, dricker, träffar, fryser, är bekväma etc. Alla dessa saker påverkas i högsta grad i valet av den miljö vi skapar med val av möbler, färger, möbleringslayout, placering av barer/bufféer med mera, menar han.

- Och detta är kompetens som vi har och som vi gärna delar med oss av då vi är angelägna om att vår kund får ett lyckat möte och når sina syften med att samla människor. Jag tror att det handlar mycket om att våga och att vara trygg i sin roll. Den som kan mycket är inte rädd att be om hjälp för man vet att det hela tiden finns mer att lära, förklarar han avslutningsvis.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.