Unika möten i historisk miljö - | Konferensvärlden
Vadstena Klosterhotel
Vadstena Klosterhotel
Vadstena Klosterhotel
Vadstena Klosterhotel
Vadstena Klosterhotel
Vadstena Klosterhotel
Vadstena Klosterhotel
Vadstena Klosterhotel
Vadstena Klosterhotel
Vadstena Klosterhotel
Reportage > Unika möten i historisk miljö

Unika möten i historisk miljö

Konferenspärlor Vadstena har sedan 1300-talet varit en samlingsplats för fester och viktiga rådslag och varit hemvist för munkar och nunnor i ett liv koncentrerat kring bön och arbete. Idag förenas det gamla med det nya i en oslagbar kombination med unika konferensmöjligheter i både kloster och slott.

Text: Helena Wikström

3 april 2024,

Mitt emellan Stockholm och Göteborg ligger den medeltida staden Vadstena. I centrum för stadens attraktion står Vadstena kloster från 1300-talet och Vadstena Slott från 1500-talet. Kultur, gammal historia, det underbara läget vid Vättern – Vadstena lockar med mycket och vänder sig till många.

– Vadstena är en hel destination, och det försöker vi nå ut med. Vår familjeägda koncern driver Vadstena Klosterhotel, Vadstena Slott, Hotell Slottsgården och Kloster-spa som tillsammans utgör en betydlig del av Vadstena, säger Mats Engstrand, försäljningschef.

I klosterområdet bor man i Nunneklostret, njuter av vällagad mat i Restaurang Munkklostret, badar spa och konfererar i ett stort antal möteslokaler för mellan 2-150 personer. Här ligger också Vadstena klosterkyrka från 1300-talet. Klostret är en stilla oas för de som söker en lugn vistelse präglad av det gamla klosterlivet och som passar bra för små till medelstora grupper. Slottsområdet runt Vadstena Slott ligger närmare Vadstena stad med det mysiga Rådhustorget som granne, och vars stora kapacitet passar bättre för större evenemang som stora möten och kongresser för 600 personer eller mässor och konserter för 5000 personer.

– Västra Vallen, som den största lokalen heter, ligger i markplan och dit är det lätt att frakta mässmaterial och vi bygger om inreder med tyger och ljussätter för varje specifikt event. Lokalen är väldigt flexibel, berättar Mats vidare.

För grupper som vill konferera avskilt finns två villor, Klostergården och Slottsvillan, där man bor, konfererar, och om man så önskar, även intar sin middag. Som besökande gäst rör man sig lätt mellan klosterområdet och slottsområdet, det handlar om en kort promenad på några minuter.

Vadstena Klosterhotel och Vadstena Slott driver museum, arrangerar konserter och marknader på borggården. För en konfererande grupp finns mycket intressant att uppleva som att toppa kvällen med en nattvandring på Vadstena Slott, en spöklik och lagom kuslig kväll i sällskap med bland annat Gustav Vasa och den plågade Hertig Magnus.

– Vadstena är en liten stad men ett stort turistmål med tusentals besökare varje sommar från hela världen. Vi har mycket weekend-paket, bröllop och fester och vårt prisbelönta nyrenoverade spa lockar också många gäster, fortsätter Mats.

Vadstena Klosterhotel förfogar över 98 hotellrum totalt varav 47 återfinns i Klosterområdet och resterande rum ligger i Slottsområdet. Alla hotellrum har sin charm, och inget är det andra likt, präglade av atmosfären i de gamla historiska byggnaderna men givetvis utrustade med modern komfort och standard. Vadstena Klosterhotel har nu långsiktiga planer på att utöka hotellkapaciteten med ytterligare 90 rum, varav 20 planeras få sin byggstart till hösten.

– Vår huvudrestaurang är Restaurang Munkklostret men under sommarperioden har vi även ett café och bygger upp en utomhuslounge för middagsserveringar. Konfererar man på slottsområdet så äter man lunch och fikar i Slottsflygeln, berättar Mats.

I Restaurang Munkklostret serveras traditionella klassiker med en twist, baserade på säsongens råvaror och kryddade med örter från klosterträdgården. Maten som serveras i sommarloungen är av lättare bistrotyp som passar den ljuvliga sommarkvällen. Närodlat och ekologiskt är en självklarhet för en anläggning som är både Svanenmärkt och ingår i Svenska Möten.

Fakta:
Vadstena Klosterhotel i Vadstena erbjuder boende och konferens i både kloster och slott. Den historiska miljön präglar vistelsen och du möter den både i unika lokaler, nattliga vandringar och gastronomiska måltider och dryckesprovningar i medeltida vinkällare.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.