Unika Wanås – en värld av mat, konst och natur - | Konferensvärlden
Wanås
Wanås
Wanås
Reportage > Unika Wanås – en värld av mat, konst och natur

Unika Wanås – en värld av mat, konst och natur

I nordvästra Skåne ligger Wanås. Ett slott med medeltida anor omgivet av en fantastisk skulpturpark. Här möter du en unik värld, en kombination av mat, konst, gästfrihet och storslagen natur. En plats för kulturella och kulinariska besök, men även en plats för själen.

25 mars 2019,

Wanås har en lång spännande historia. Slottet byggdes redan på 1400-talet och här bor nu den 8:e generationen av familjen Wachtmeister. Familjen bedriver ett modernt KRAV-märkt lantbruk och sedan 2017 även en restaurant och ett hotell.

Restaurangen och hotellet är inrymda i gamla stall och vagnslider från 1700-talet och har renoverats och inretts på det mest smakfulla och hantverksmässiga sätt.

– Kristina Wachtmeister som är VD och grundare av hotellet och restaurangen är arkitekt och hennes man Baltzar driver godset, berättar Maria Rogell som är general manager på Wanås Restaurant Hotel.

Hotellet har elva individuellt inredda dubbelrum, med generösa sängar, samtidskonst och smakfulla vintagemöbler. Man har arbetat med naturliga material och kalkstensgolven, trädetaljerna och de metertjocka stenväggarna finns kvar och skapar en resa i tiden.

Maten i fokus

Maten står verkligen i fokus på Wanås Restaurant Hotel. Godsets djur förser restaurangen med ekologiskt kött. Vilt, svamp, bär, örter och blommor kommer från den närbelägna skogen. Restaurangen har också ett eget bageri och gör egen mjukglass från gårdens ekomjölk.

– Vi älskar verkligen mat, skrattar Maria och berättar stolt om de fina utmärkelser som anläggningen fått: Vi blev utsedda till ”Årets fab”, det mest spektakulära hotellet, i ”White Guide 2019 Hotel + Bar”, och Condé Nast Traveller Hot List 2018 beskriver oss som: ”It’s a totally unique place”.

Berömd skulpturpark

Wanås Restaurant Hotel är omgivet av den internationellt uppmärksammade skulpturparken Wanås Konst. Skulpturparken startades 1987 av Marika Wachtmeister och har idag ett sjuttiotal permanenta platsspecifika verk av internationella konstnärer. Det finns även en konsthall för tillfälliga utställningar och ett årligt program med spännande performancekonst och konstnärsmöten.

– Som gäst på hotellet ingår entréavgiften till Wanås Konst, berättar Maria.

Som konferensgäst kan man passa på att boka en guidad visning i skulpturparken eller en workshop med fokus på kreativitet.

Varierande aktiviteter

Wanås Restaurant Hotel tar emot både gäster som vill dagkonferera och de som vill stanna lite längre.

– Vi har vackra och ljusa konferenslokaler för olika möten, utrustade med modern teknik. Stora Ateljén rymmer mellan 14 och 130 gäster, och Lilla Ateljén passar bäst för mindre grupper, berättar Maria Rogell.

Rummen möbleras utefter behov och wifi är gratis att tillgå för gäster på Wanås.

Här finns mycket att göra, förutom promenader i den vackra bokskogen erbjuder Wanås vinprovning med sin egen sommelier och matlagning med restaurangens kunniga kockar. Wanås arrangerar också fågel- och klövviltsjakter och lerduveskytte med förstklassig instruktör.

– Vi har en vackert belägen grustennisbana och kan erbjuda en erfaren tennistränare. Man kan också låna cyklar och njuta av omgivningen med en picknickkorg fylld av våra specialiteter för säsongen, avslutar Maria.

Taggar/Etiketter
Kickoff  Konferens  Mat & dryck  Restaurang  

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.