Upplev Visby – året runt - | Konferensvärlden
Wisby Strand Congress & Event
Wisby Strand Congress & Event
Wisby Strand Congress & Event
Reportage > Upplev Visby – året runt

Upplev Visby – året runt

Stora möten Entusiasm, nytänkande och engagemang. De orden stämmer väl in på konferensanläggningen Wisby Strand Congress & Event, som erbjuder högklassig service och enastående upplevelser året runt. Här hittar man ett brett utbud av aktiviteter, mat och musikarrangemang.

Text: Mia Bornberger

13 mars 2018,

Det är något speciellt med världsarvsstaden Visby, dess smala gränder, spännande historia, restauranger och shoppingstråk. Den kontinentala atmosfären gör att man på plats upplever sig vara längre bort än endast 35 minuters flygresa från Stockholm, vilket inger en skön känsla av ett riktigt miljöombyte i vardagslunken.

– Det är en inspirerande miljö här som jag som gotlänning är stolt över att representera. Att förlägga möten eller konferenser på ön ger en extra krydda till hela upplevelsen. Många företag och organisationer beskriver det som att sammanhållningen blir bättre och att deltagarna kan fokusera mer på uppgiften här än på fastlandet där distraktionerna är fler, säger Johan Lindvall, som är vd på Wisby Strand Congress & Event.

Gotland är för många synonymt med sommar, sol och salta bad i kombination med en unik natur, och konferensanläggningen som ligger en armslängd från havet uppfyller den biten med råge. Men på Wisby Strand, som startade 2007 i Visby hamn, erbjuds ett pärlband av högkvalitativa upplevelser och arrangemang året runt, det handlar om resemässor, konserter, galor, havsfiske, tornerspel, medeltidsäventyr, racing med mera. Anläggningen har med åren kommit att bli ett nav för den gotländska besöksnäringen och är högst delaktig i utvecklingen av happenings som Almedalsveckan, Wisby Strandfestival och Stockholmsveckan.

– En förutsättning för vår framgång är ett nära och bra samarbete med andra lokala aktörer, säger Johan Lindvall.

Evenemang som sätter tonen

Wisby Strands lokaler är byggda för såväl konserter som teater. Scenen är godkänd av Riksteatern och rymmer en hel symfoniorkester eller en stor turnéföreställning. Här uppträder ofta landets pop- och rockelit och på den kommande agendan syns väletablerade namn som Mikael Rickfors, William Spetz, Henrik Schyffert och Lill Lindfors.

–  Vår ambitionsnivå är hög och vi vill i alla hänseenden överträffa kundens förväntningar. Och i vår mötesarena är de mjuka värdena viktiga. Hela vår verksamhet handlar om möten mellan människor.

 

Fakta Wisby Strand Congress & Event

Verksamheten invigdes den 14 april 2007 och erbjuder kongress, konferens, möten och event i totalt 14 konferensrum och med plats för upp till 1 000 personer. Anläggningen ligger granne med havet och har Visby med sin ringmur och kullerstensgränder bakom ryggen. Wisby Strand har ett förstklassigt kök med gotländska primörer och kilometerlång utsikt från tre restauranger. I nära anslutning finns också det unika Kallbadhuset.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.