Vackert och välsmakande i Oslo - | Konferensvärlden
Grand Hotel Oslo
Grand Hotel Oslo
Grand Hotel Oslo
Grand Hotel Oslo
Grand Hotel Oslo
Grand Hotel Oslo
Grand Hotel Oslo
Reportage > Vackert och välsmakande i Oslo

Vackert och välsmakande i Oslo

Utland På klassiska Grand Hotel Oslo väntar en mötesmiljö med guldkant. Här tar man väl vara på sin historia, men räds inte modernism och nytänkande. Rum med klassisk elegans samt en konferensvåning med alla bekvämligheter ger god grund för inspirerande möten.

Text: Mia Bornberger

18 april 2023,

Ett mer centralt läge än Grand Hotel Oslo går knappast att hitta i den norska huvudstaden. Hotellet ligger mitt på paradgatan Karl Johan och hit tar man sig snabbt och smidigt med både tåg och flyg. Expresståget, som stannar precis utanför Grand Hotel Oslo, åker till och från flygplatsen Gardermoen på endast 20 minuter. Väl på plats väntar stadspulsen, kulturhistoriska byggnader, restauranger och shopping direkt utanför porten. 

Hotellet fick sitt nuvarande utseende för lite drygt hundra år sedan, men har sitt ursprung i ett kafé som låg på platsen sedan tidigare och som var ett populärt tillhåll för stadens bohemer, däribland författaren Henrik Ibsen. Sedan dess har det stått värd för otaliga konferenser och tillställningar, bland annat i samband med den årliga utdelningen av Nobels fredspris.

Femstjärnig elegans

Inredningen är kontinental i sin karaktär där mustiga färger varvas med fransk elegans och snickarglädje. Hotellet har totalt 283 rum och sviter. Några av sviterna går dessutom att hyra som möteslokaler.

– Den här våren genomgår 62 av rummen – både standard och superior – en omfattande renovering som kommer ge ännu mer stjärnglans åt gästerna. Det blir väldigt vackert och sofistikerat, som det ska vara på ett femstjärnigt hotell. Vår inredningsarkitekt har betonat det klassiska och eleganta. Vi räknar med att vara klara lagom till sommaren, säger hotelldirektören Toril Flåskjer.

Själva konferensvåningen har allt man behöver för ett lyckat möte. Här blandas ljusa och luftiga mötesrum för upp till 110 deltagare med de tre unika salongerna Kongen, Dronningen och Champagne, som lämpar sig för mindre middagar eller mottagningar, var och en med sin egen särprägel med vackra tapeter, tjusiga lampor och utsökt konst. Ett prisbelönt spa med exklusiv pool ger mötet en oförglömlig inramning.

– Vill man sätta extra guldkant på den lite större konferensen kan man också välja att boka någon av balsalarna på bankettvåningen som rymmer flera hundra personer. Vi skräddarsyr självklart arrangemanget helt efter kundens önskemål och givetvis lever vi upp till högt satta miljökrav. Vi vill erbjuda våra gäster en så miljövänlig produkt som möjligt, säger Toril Flåskjer. 

Exklusiv vinkällare

Och vad är väl en konferens utan god och vällagad mat. Grand Hotel Oslo huserar restaurangerna Grand Café och historiska Palmen, känd för sin vinkällare och sitt stora sortiment av exklusiva och unika viner. Köket bjuder på utsökta rätter för alla tillfällen. Menyn är flexibel och maten är kontinental med en nordisk touch. 

Det är också i restaurang Palmen man kan ta del av en brittisk tradition i form av Afternoon Tea. Njut av nybryggt te, läckra smörgåsar, färska scones och söta delikatesser och kakor, gjorda på plats av Grand Hotel Oslos skickliga konditorer. Som en extra krona på verket förgyller man en gång i månaden arrangemanget med jazzband och döper om eventet till Tipsy Tea. Då kompletteras det traditionella teet med spännande te-drinkar, cocktails och delikata smårätter.

Här hittar vi också cocktailbaren Eight Rooftop Bar samt Othilia bar, som bland annat var nominerad i flera kategorier vid Bartenders Choice Awards i Köpenhamn tidigare i vår.

Fakta Grand Hotel Oslo by Scandic
Hotellet öppnade 1874, och har i 149 år välkomnat nordbor, internationella gäster, världsledare, kändisar och fredspristagare. Konferensvåningen har mötesrum för upp till 110 deltagare och bankettvåningen tar emot 350 personer. Lokalerna lämpar sig för allt från seminarier, produktlanseringar, banketter och frukostmöten. Relaxa i hotellets prisbelönta spaavdelning eller besök Eight Rooftop Bar som serverar lyxiga cocktails med utsikt över staden.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.