Villa Anna – konferera toppmodernt i Uppsalas historiska kvarter - | Konferensvärlden
Villa Anna
Villa Anna
Villa Anna
Villa Anna
Villa Anna
Villa Anna
Reportage > Villa Anna – konferera toppmodernt i Uppsalas historiska kvarter

Villa Anna – konferera toppmodernt i Uppsalas historiska kvarter

Konferenspärlor Mitt bland Uppsalas kändaste historiska byggnader ligger Hotel Villa Anna. Ett litet, personligt och unikt hotell med rymliga hotellrum, lyxiga sängar, konferenslokaler med toppmodern teknisk utrustning och en restaurang som ger dig makalösa matupplevelser.

Text: Helena Wikström

23 november 2022,

Villa Anna ligger på Domkyrkoplan mitt bland Uppsalas historiska byggnader. Domkyrkan, Gustavianum, Trefaldighetskyrkan, Uppsala Universitet och Dekanhuset har du precis i närheten. Fyrisån rinner förbi och det vackra promenadstråket Linnés allé går invid det lilla hotellet. Platsen är en unik oas mitt i staden – nära till allt men ändå avskilt.

Det är ett anrikt kvarter och man känner verkligen historiens vingslag, berättar Josefine Milton, vvd på Hotell Villa Anna.

Det lilla smakfulla hotellet från 1874 ritades av bröderna Axel och Hjalmar Kumlien, arkitekterna bakom Grand Hotel i Stockholm. Här finns 11 unikt designade och mycket rymliga rum i klasserna Superior, Premium, De Luxe och Premiumsviter, med totalt 21 bäddar.

Det här var något vi ville satsa på; att kunna erbjuda stora rum, unikt inredda i skandinavisk design med sängar från Carpe Diem Beds of Sweden, förklarar Josefine.

Efter en natt i någon av Villa Annas sköna sängar vaknar du upp till en fantastisk frukostbuffé i en genuint lantlig anda. Här finns färskt bröd med egenkärnat smör, hemkokta marmelader, ägg, gårdsbacon, yoghurt, pannkakor, kavelgris, fattiga riddare och andra ljuvliga klassiker.

På Villa Anna brinner man för det ekologiska och närproducerade. Man arbetar med så få komponenter som möjligt, med största möjliga smakbredd och väljer med omsorg ut de bästa råvarorna i säsong. Luncher och middagar som är lyxiga men inte för pretentiösa.

Vi vill att alla ska trivas och få en skön hemma-hos känsla här hos oss, förklarar Josefine.

Som konferensgäst på Villa Anna finns det stora mervärden i form av läget, maten, miljön och det personliga bemötandet. Men hotellet har också gjort en stor ekonomisk investering i ny toppmodern teknik som färdiginstallerades så sent som i augusti 2022.

Vi kan idag erbjuda den allra modernaste videokonferensutrustningen! Och den nya tekniken finns i alla våra rum, både hotellrum och konferenslokaler, berättar Josefine.

Villa Anna är ett litet hotell med stor konferenskapacitet och för större grupper som vill ta del av hotellets konferenslokaler, stora restaurang och fantastiska miljö kompletterar man enkelt med bäddar på närliggande hotell. Eftersom sviterna är så stora, hela 65 kvm, kan man också vara fler som delar och ändå få egna rum. Sviterna är även utrustade med egna små relaxavdelningar.

Med sitt strategiska läge, mitt i Uppsala med både Arlanda och Stockholm på nära håll, har hotellet ett stort upptagningsområde med gäster från hela landet.

Vi vill vara det självklara mötesvalet för människor som vill mötas under unika former med hög teknisk nivå, lyxiga rum och fantastisk mat. Dessutom har vi en otroligt engagerad personal med väldigt mycket hjärta i allt de gör, säger Josefine.

När man som gäst besöker en destination så kanske inte hotellet är den huvudsakliga besöksanledningen. Men Villa Anna är i sig en besöksanledning.

Det är en upplevelse i sig att besöka Villa Anna. En upplevelse som man bär med sig länge efteråt, förutom att man kan ha effektiva möten där allting fungerar, avslutar Josefine.

Fakta:
Hotel Villa Anna ligger på Domkyrkoplan, mitt i Uppsalas historiska kvarter. Här finns 21 bäddar fördelade på 11 rymliga rum och sviter. Konferenslokalerna är utrustade med toppmoderna tekniska lösningar, där den största lokalen rymmer 60 personer i bio-sittning. Restaurangen serverar, förutom en fantastisk frukostbuffé, omsorgsfullt komponerade luncher och middagar. 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.