Villa Aske – med smak av Italien - | Konferensvärlden
Villa Aske
Villa Aske
Villa Aske
Villa Aske
Villa Aske
Villa Aske
Villa Aske
Reportage > Villa Aske – med smak av Italien

Villa Aske – med smak av Italien

Slott & Herrgårdar En villa, eller ett litet palazzo, ritat för 200 år sedan av en italiensk arkitekt. Byggt för umgänge i njutbara former – det är Villa Aske. Beläget endast 30 minuter från Stockholm och Arlanda är villan det närmaste du kan komma Italien utan att resa dit.

Text: Helena Wikström

1 december 2022, uppdaterad: 2 december 2022

Vi befinner oss inte i Italien, utan mitt i Uppland, men känslan när du kommer hit är förföriskt italiensk. Inredningen, musiken och givetvis maten. Villa på italienska betyder ungefär lyxigt, lantligt boende. Ett annat ord som beskriver Villa Aske är ”palazzo”, ett italienskt palats. Med andra ord: Stockholms närmaste palazzo. 

– När vi tog över verksamheten 2008 var det självklart att vi ville återvända till Italien, och sedan dess har vi arbetat oss framåt för att förstärka den italienska atmosfären här, berättar Lennart Holm, vd på Villa Aske.

Förvandlingen från en ”vanlig” konferensanläggning till en italiensk villa är ett pågående arbete, något man skyndat långsamt med. 

– Vi förbättrar och känner in kontinuerligt för att få en genuin italiensk touch på hela stället. Ibland tar vi hjälp av våra gäster, frågar dem vad de önskar eller saknar, förklarar Lennart.

Förutom själva villan finns här flera separata byggnader för hotellrum, konferenslokaler och mötesrum. I Paviljongen, som just nu genomgår stora förändringar för att bli just mer italiensk, finns den största lokalen som rymmer 180 personer i biosittning. En annan fristående byggnad är Studion, där man kan konferera avskilt med eget boende, konferenslokaler, salong och matplats. Totalt finns här 7 konferensrum och 22 grupprum.

När det gäller möten och bra digitala möten, så är Villa Aske väl förberedda och har mycket av den tekniska utrustning som behövs på plats. För större möten tar man in extra utrustning som till exempel dubbla kameror, mikrofoner och mixerbord. Hotellrummen är förlagda i tre olika hus och rummen är inredda i skandinavisk stil. Här finns totalt 88 rum varav 62 är dubbelrum.

När man vill aktivera sig på Villa Aske så gör man det givetvis på italienska. Det finns flera matorienterade aktiviteter som att göra egen pasta eller salsiccia. I Campione, kockarnas kamp, utmanar deltagarna varandra i precision, snabbhet och stresstålighet. Utomhusaktiviteter som Gudfadern, där de deltagande lagen representerar var sin familj, är väldigt populär och många klär till och med ut sig till maffiabossar. 

I Italien är maten central: du äter inte för att leva, du lever för att äta. På Villa Aske får du det italienska köket när det är som bäst – baserat på svenska säsongsråvaror. Vällagat från grunden, utan några genvägar, med råvaror som i huvudsak både är ekologiska och närproducerade. 

– Våra middagar består av fyra serveringar, och precis som i Italien så håller vi isär proteiner och kolhydrater. Det handlar om de italienska smakerna men också om sättet att äta, berättar Lennart.

När längtan efter Italien blir för stor – ta då med kollegorna till uppländska Florens. På Villa Aske står mat, dryck och samtal i fokus. Här konfererar ni i trygga tekniska möteslösningar, kopplar av med spännande italienska aktiviteter och njuter av flera sorters parmesan. 

Fakta:
Villa Aske ligger 30 minuter från Stockholm och Arlanda. I den crèmefärgade renässansvillan ritad av en italiensk arkitekt, får du en konferens med italiensk touch. Här finns 7 konferensrum och 22 grupprum utrustade med den senaste tekniken, där den största lokalen tar 180 personer i biosittning. Villa Aske har 88 hotellrum med totalt 150 bäddar förlagda i tre separata byggnader.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.