Vilt och vackert på västkusten - | Konferensvärlden
Säröhus
Säröhus
Säröhus
Säröhus
Reportage > Vilt och vackert på västkusten

Vilt och vackert på västkusten

Hälsa & Spa Boka en exklusiv vistelse på Säröhus hotell, konferens & spa utanför Göteborg och lär känna både den fantastiska västkusten och dina kollegor under bekväma former. Med en makalös utsikt över skärgårdens kala klippor och salta blå vatten befinner du dig på en naturskön första parkett.

21 mars 2019,

Säröhus hotell, konferens & spa är perfekt placerat ur flera hänseenden. Avståndet till storstadspulsen och olika typer av kommunikationer i Göteborg är cirka 20 bekväma minuter, flygplatsen Landvetter ligger bara 45 minuter bort och direkt utanför dörren väntar naturen på att upptäckas. Samtidigt befinner sig den anrika anläggningen tillräckligt avsides för att konferensgruppen inte ska splittras på kvällen och alla åker hem till sitt. 

I söder breder Särö Västerskog med sitt
rika växt- och djurliv, gamla ekar och blandskog ut sig på denna allt igenom historiska plats, där ett flertal kungar tankat ny energi efter tärande vintrar sedan mitten av 1700-talet. Byggnaden kom till 1913 då järnvägen gick hela vägen ut till halvön, och uppfördes initialt som ett semesterhem för lokala lokförare med familjer. Med tiden hittade allt fler välbärgade göteborgare hit och började bygga sommarvillor. 

Sedan 1976 drivs Säröhus i privat regi som en hotell- och konferensanläggning, med stark inriktning på spa och rekreation och med fokus på att allt ska finnas tillgängligt på ett enkelt sätt för gästerna.

– Vi har alltid jobbat med en form av all inclusive. Det finns inga dolda avgifter, allt som finns med i offerten ingår och mer därtill: mat, dryck, lokaler, teknik, support, aktiviteter och spa. Och upptäcker man som konferensgäst när man väl är här på plats att det behövs ytterligare lokaler för grupparbeten och annat så är det bara att hämta nycklarna i receptionen. Vi har både resurser och utrymme, säger marknadsansvariga Viktoria Dahl.

Pool både ute och inne

För grupper som vill aktivera sig under konferensen är utbudet slående stort. Stärk banden under leksamma former i allt från workshop i måleri till filmproduktion, körer och quiz. Utegymmet vetter direkt mot havet, golfentusiaster kan få sitt lystmäte på närliggande Särö Golf Club och den som vill upptäcka skärgården kan göra det i egen takt: snabba ribbåtar finns till hands, liksom betydligt beskedligare kajaker. Sommartid bör man inte missa en tur till Evert Taubes Vinga och öns magiska solnedgångar. 

Säröhus har också ett välbesökt och populärt spa, med pool både ute och inne samt relaxavdelning, som om planerna går i lås ska byggas ut i en expansion som också innefattar ny restaurang och hotellrum. 

Fin fisk på faten

Maten på Säröhus är lagad med kärlek och menyerna präglas naturligtvis av närheten till havet, med hälleflundra och pilgrimsmusslor som paradrätter. Men här hittar vi också vällagat vegetariskt, fint svenskt kött och vilt. Maten avnjuts med havet som bordsgranne och annat gott som alltid finns framdukat är frukt och nötter och välsmakande fika med inslag av rawfood.

– Sedan finns det också en något onyttigare variant och godsaker för den som känner för att synda lite under vistelsen, tillägger Viktoria Dahl och hänvisar till en välfylld snacksbuffé som intas i baren.

Herrgårdsstil med twist

Säröhus är unikt på många sätt och interiören kan närmast beskrivas som en väl sammanvävd mix av det storslagna och ombonade. Och sekelskiftesromantiken – med   guldramar, kungaporträtt, kristallkronor, chesterfieldsoffor och guldfärgade stolar – når sin höjdpunkt i en elegant bred marmorerad entrétrappa.

Oavsett tillfälle är Säröhus en mötesplats med så gott som obegränsade möjligheter.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.