Winterviken – en grön oas i Stockholm - | Konferensvärlden
Winterviken
Winterviken
Winterviken
Winterviken
Winterviken
Reportage > Winterviken – en grön oas i Stockholm

Winterviken – en grön oas i Stockholm

Event I Alfred Nobels gamla dynamitfabrik vid Vinterviken, bara ett par minuters resa från Stockholms city, ligger Wintervikens café, festvåning och konferensanläggning. En grön oas vid en glittrande vik med storslagna lokaler, kokkonst på hög nivå och med den spännande historien tydligt närvarande.

6 november 2023, uppdaterad: 7 november 2023

Den historiska byggnaden från 1891 har en atmosfär som bjuder in till kreativitet och arbetsro. Den största lokalen, Stora Salen med plats för 500 middagsgäster, ligger på andra våningen och är 400 kvm med 11 meter i takhöjd.

– Salen kan användas på ett väldigt flexibelt sätt och ljudet är behagligt och bra, trots lokalens storlek, säger Ingela Söderberg, boknings- och försäljningschef.

Med sina härliga trägolv, tegelväggar och höga, välvda fönster är Stora salen en plats som sällan lämnar någon oberörd. Här kan grupper på upp till 250 personer hålla en dagkonferens och salen möbleras med runda bord och/eller biosittning för konferens och serverad lunch.

– Vi dukar upp en buffé utanför stora salen, så att gästerna hämtar sin mat eller fika utan att någon av oss i personalen stör. Under den varma tiden på året kan gruppen få en pick-nick-lunch att ta med sig ut i grönskan, fortsätter Ingela.

Etaget är fyra mindre lokaler uppdelade på två våningar, där man från de övre rummen ser ned till de undre. Här kan man använda det största rummet som konferensrum och de mindre som fikarum eller för grupparbeten. Även om lokalerna på Winterviken är väldigt stora fungerar de bra även för mindre grupper på 40-100 personer.

– Våra lokaler är så speciella att man faktiskt måste komma ut hit och se dem! Stora Salen är bara elva meter bred vilket skapar en överraskande känsla av intimitet, säger Ingela.

Winterviken är möjligheternas plats som lockar kreativa besökare, men även mer traditionella grupper får sina behov tillfredsställda här. Eftersom hela Winterviken är K-märkt finns ingen fast teknik installerad. Scen och belysning finns, men all övrig teknik hyrs in utifrån gruppernas behov.

Winterviken ägs och drivs av Markus Aujalay och Erika Michael, som också har Restaurang Tegelbacken inne i city. Markus är en av Sveriges mest välrenommerade kockar som har arbetat på stjärnkrogar både utomlands och i Sverige. Han är känd för de flesta genom sin jurymedverkan i tv-programmet ”Sveriges mästerkock”.

– Maten är givetvis fantastiskt bra hos oss! Vi är otroligt noga med råvaror och allt lagas från grunden av oss själva, det är Markus oerhört noga med. Luncherna är väldigt bra, men det är vid middagarna som man verkligen har en chans att möta vår kokkonst, berättar Ingela.

Maten, de unika och storslagna lokalerna, men också den underbara omgivningen utgör tillsammans ett helgjutet koncept. Att ta en skön promenad ut mot udden och gå en vacker slinga över berget är en uppskattad pausaktivitet. Eller i en del av mötet som en walk and talk.

– Man kan få eftermiddagsfika med sig då vi förordar att våra gäster nyttjar den omgivande naturen så mycket som möjligt. Utanför de gamla vackra tegelbyggnaderna finns vår stora uteservering som gjord för mingel för både små och stora grupper, säger Ingela.

Vi befinner oss alltså i Alfred Nobels gamla dynamitfabrik och historien är tydligt närvarande. Verksamheten var igång ända in på 1980-talet och idag kan man genom någon av de duktiga guiderna från Nobelmuseet få företagsanpassade guidade visningar. Dessutom genomsyras hela området av konst. Winterviken arbetar med ett galleri som kontinuerligt ställer ut svensk konst.

Fakta:
Winterviken ligger i Gröndal, ett par minuter utanför Stockholms city. Här konfererar du i Alfred Nobels gamla dynamitfabrik, i stora, unika K-märkta lokaler. Den vackra omgivningen bjuder in till både historiska såväl som avslappnade promenader. Och i köket basar Markus Aujalay, vilket borgar för fantastiska matupplevelser. Winterviken – på landet men väldigt nära staden.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.