Yasuragi – för hela människan - | Konferensvärlden
Yasuragi
Yasuragi
Yasuragi
Yasuragi
Reportage > Yasuragi – för hela människan

Yasuragi – för hela människan

Hälsa & Spa Låt den österländska filosofin visa vägen och involvera alla sinnen. I det nya japanska badet finner du ro, i de ljusa mötesrummen flödar samtalen, och i restaurangen förenas tydliga smaker i ett estetiskt uttryck. Yasuragi strax utanför Stockholm har en helhetsbild som skapar balans.

Mia Wibacke Bornberger

21 mars 2019,

För lite drygt ett år sedan invigde Yasuragi i Nacka sitt nya japanska bad, efter åtta månaders intensiv ombyggnation. Hyllningarna lät inte vänta på sig. Under det gångna året har anläggningen tagit hem ett flertal priser, bland annat utmärkelsen Best Luxury Resort Spa in Europe som delas ut av World Luxury Spa Rewards. 

Bakom designen står arkitektbyrån DAP som lyft den ursprungliga byggnadens själ ännu en nivå genom att låta den rustika betongen dominera även det japanska badet. Den tidigare stora poolen har ersatts med fem huskroppar runt en spegel av vatten som tillsammans symboliserar en japansk kejserlig innergård. Taket har sänkts och samtidigt öppnats för fler fönster. Resultatet: en bländande vacker och avskalad miljö som skänker lugn och harmoni in i minsta vrå. 

– Yasuragi betyder att andas ut, att släppa taget. Vi har skapat en plats för återhämtning, och ur det kommer som en naturlig konsekvens både mer insikt och styrka. Vi uppmuntrar våra mötesgäster att börja med ett avkopplande bad i stället för att lägga det sist i programmet. Att dessutom addera en meditation eller mindfulness-övning kommer ge en närvaro i mötet som gagnar både individen och företaget. Att checka in mentalt är oerhört värdefullt för samspelet mellan människor under en mötesdag, säger Kersti Olophsdotter, som är varumärkesansvarig på Yasuragi.

– Och om man utöver det förlägger konferensen till en måndag–tisdag i stället för torsdag–fredag blir lättare att omsätta upplevelserna i praktiken, medarbetarna tar då med sig den nyvunna energin in i arbetsveckan.

Kreativa flöden

Yasuragi har hela 23 attraktiva och ljusa möteslokaler. Den största, Fuji, tar 400 personer och kan formas för alla möjliga event och möten i allt från modeshower till utställningar. Fyra särskilda temarum, influerade av bland annat japansk mangakultur, ger kreativiteten en extra skjuts och alla mötesrum är behändigt samlade på samma plan. För övernattning finns 191 rum och totalt 416 bäddar. 

– Vi vill gärna ta del i planeringen av vistelsen i ett så tidigt skede som möjligt, för att kunna bygga konferensen på bästa möjliga sätt, hitta passande övningar och arrangera rätt flöde och mix av vila, mat och aktivitet, berättar Kersti Olophsdotter. 

Tydlig hållbarhetsprofil

I det nya badet finns något för alla smaker, som varm- och kallbad, kolsyrebad med minibubblor, ångsaltbastu och torrbastu. Stora glaspartier skiljer inne från ute där man kan man vila i varma ångande källor under tak eller bada bastu och kallbada. 

Men att värma upp vatten är energikrävande. Yasuragi är Svanenmärkt sedan länge och har tydliga hållbarhetsmål. Anläggningen är fri från fossilbränsle, bland annat tack vare solpaneler på de egna taken och bergvärme.

Miljöprofilen gäller naturligtvis också maten och i samband med nypremiären öppnade man en helt vegansk restaurang intill det japanska badet. I övrigt är det moderna japanska köket inspirationskällan i à la carte-restaurangen och i restaurang Teppanyaki Kiri har varje bord en egen kock som tillagar maten på stekhäll. 

Företag som gärna väljer vegetariskt har alltså kommit till rätt ställe. Under 2018 har serveringen av rött kött på Yasuragi minskat radikalt till förmån för fågel och fisk.. Samtidigt har växtbaserade ”mjölkprodukter” fått en betydligt mer framträdande roll. 

– Ohälsosam stress, som man ser mycket av i dag i samhället, gynnar inte någon, varken individen, samhället eller företaget. Det finns väldigt mycket forskning som visar hur välgörande yoga och meditation, en balanserad kost och utevistelse är och vi vill gärna vara med och uppmuntra till att göra världen till en lite bättre plats – för alla,
säger Kersti Olophsdotter. 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.