Havsinspirerad jul - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Havsinspirerad jul

Havsinspirerad jul

Mat & dryck ”Vi är lite annorlunda!” Så marknadsför sig Marstrands Havshotell och nog ligger det något i det påståendet… Här lyfts människan fram, både som gäst och som medarbetare. Med hjälp av bland annat den specialkomponerade fyrarättersmenyn mer eller mindre tvingas vi som besökare att gå ner i varv och njuta av västkustens bästa råvaror och vackraste utsikt.

Text: Kristin Fridholm

19 oktober 2011, uppdaterad: 12 juni 2013

Det vinande ljudet av vinden som sveper runt byggnaden gör oss ständigt påminda om att vi är nära havet. Vimplarna ute på Marstrandsön fladdrar i höstblåsten och havet visar sig mäktigt med vitskummande vågor. Inne i värmen pratar vi om yrkesstolthet, turismindustrins framtid och om den resa som Marstrands Havshotell har bakom sig.
– Hotellet stod klart tidigt i våras och vi hade invigning den 5 mars, berättar VD Bosse Tingbäck.
Här fanns tidigare ett gammalt båtvarv som lades ner i början av 1990-talet. Till viss del har vi behållit och renoverat de gamla byggnaderna och sedan har vi byggt till restaurang, kök och konferensutrymmen. Marstrands Havshotell ligger på Koön, precis intill färjeläget där båtarna går över till ön Marstrand. Utsikten från restaurang, konferenslokaler och flertalet rum är underbar. Dels ser man ut över ön med sina pittoreska trähus och den mäktiga Carlstens Fästning, dels över det vidsträckta havet och molnen som denna dag drar snabbt fram över himlen.
Bosse berättar att han ofta får höra kommentarer kring att Marstrand naturligtvis är underbart på sommaren, men hur är det där ute på vintern? Är det inte kallt och ruggigt?
– Då brukar jag kontra med frågan – hur är det mitt inne i stan på vintern? Är det inte kallt och ruggigt? Här ute är det en frisk, salt vind. Tanken är fri och intrycken under en promenad runt Marstrand en livfull höst- eller vinterdag är så mycket häftigare än under en lugn sommardag.

Huvud, hjärta och mage
Vi sitter i kontorsdelen, i en lokal som inom kort kommer att omvandlas till ytterligare ett konferensrum med egen balkong ut mot vattnet. Med oss är även hotellets försäljningschef Jörgen Gabrielson och han håller med om att västkusten är lika njutbar året runt.
– Här ute kan man ta det lugnt – på riktigt, säger han. Det är en tanke som vi har med oss i allt vi gör här och den återspeglas i hela hotellets inredning, i spaet och inte minst i maten. Vi vill att våra gäster ges utrymme att komma ner i varv och ett sätt att nå dit är att vi rekommenderar alla att välja vår speciella fyrarättersmeny.
– Vi svenskar är vana vid att ta en stor portion av huvudrätten, kanske klämma i oss en efterrätt i snabb takt och sedan är vi klara, säger Bosse. Vår meny består av en förrätt, två mellanrätter och en efterrätt. På så sätt får gästerna uppleva så många fler smaker och de hinner stanna upp och verkligen njuta av stunden och vad de äter.
– Vi arbetar efter devisen huvud, hjärta och mage, fortsätter han. Av dessa tre är det framför allt hjärta och mage som ska få bestämma här. Den som lever så tror jag automatiskt tar bra beslut, är en bra kollega, en bra vän, chef eller förälder. Vi vill att gästerna ska känna att det är så vi driver den här anläggningen och jag tror att medarbetarna här utstrålar detta.

Julbord med inspiration från havet
Beläggningen på Marstrands Havshotell har varit bra under vår och sommar och detta trots att man knappt marknadsfört sig alls via traditionella kanaler.
– Vi har valt att försöka nå ut genom att prata med människor och genom att använda oss av sociala medier, säger Jörgen. Vi är heller inte mycket för att använda oss av bokningsbolag och liknande. Vi vill helt enkelt ha den personliga kontakten med våra kunder. Hur ska vi annars få en chans att leva upp till vad de har för förväntningar på sitt besök här?
Målen för verksamheten är tydliga och det är viktigt att alla medarbetare är delaktiga i beslutsprocesserna och i målsättningarna. För det första året har tre gemensamma mål satts upp; lönsamhet redan år ett, den lägsta sjukfrånvaron bland personal i branschen och någon typ av miljömärkning av hotellet inom ett år. När jag är på besök i september har redan de första bokningarna för julbord kommit in. Receptions- och konferenschef Caroline Bredelius Eliasson berättar om planerna inför julen:
– Det blir ett traditionellt julbord, men med inspiration från havet. Skinkan och risgrynsgröten kommer att kompletteras med mycket fisk och skaldjur i olika anrättningar. Sedan kommer vi att låta miljön här ute återspeglas genom att servera maten i orangeriet på andra våningen med stora panoramafönster ut mot vattnet. När vädret tillåter har vi även planerat att servera glöggen bland eldar och facklor på uteserveringen. Allt för att skapa en spännande och personlig men samtidigt lugn och harmonisk miljö.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.