Hellstens Glashus öppnar ny restaurang & bar - | Konferensvärlden
Hellstens Glashus
Glashuset Bar, Hellstens Glashus
Hellstens Glashus
Glashuset Bar och Restaurang, Hellstens Glashus
Mat och Dryck > Hellstens Glashus öppnar ny restaurang & bar

Hellstens Glashus öppnar ny restaurang & bar

Nyöppnat I de gamla teaterlokalerna i Glashuset på Wollmar Yxkullsgatan har en ny restaurang och bar öppnat. Bakom den omtalade glasfasaden ryms nu både hotell, bar och en restaurangmeny med inspiration från ägarens egna resor över världens alla hörn.

17 maj 2017, uppdaterad: 17 maj 2017

För ett halvår sedan öppnade hotellet. Nu kompletteras det med att öppna en bar och restaurang för allmänheten. Lokalen som har sju meter i takhöjd har en glasfasad på ena sidan och en tegelvägg på den andra utstrålar en magisk atmosfär.

- Det blir något av New York stil över det hela. Historiens vingslag ekar i baren. Det är märkligt magiskt att stå på golvet i baren, som består av en platt berghäll på vilken människor stått i tusentals år. I berget finns det mönster som lockar fantasin långt bort i Österled, säger Per Hellsten, ägare.

En berättelse till varje maträtt

På menyn presenterar Per Hellsten sina egna favoriter, där han tagit sig an vågspelet att kombinera efter egen smak, och presenterar en liten berättelse tillsammans med varje rätt. Inspirationen kommer från hans många och långa resor över världen under åren som etnograf och fotograf.

- Ett restaurangbesök skall vara en upplevelse. Det gäller inte bara maten utan även omgivningen och storyn som skall trigga fantasin, säger Per Hellsten.

På Glashuset serveras rätter från det nordiska köket, som fjällröding, älgfärsbiff och renfilé. En favorit är Mammas makaronipudding med skirat smör som väckts till liv. De svenska smakerna kombineras med spännande maträtter från världen, som till exempel asiatiska specialiteter i form av thailändsk fisksufflé serverad i palmblad som förrätt, och Dragon Heart frukt eller Mango med sticky Rice till dessert. 

Bar, musik & teater

Baren är öppen och här utvecklas en vinbar. För ölfantasten finns det många sorters öl att välja från. Naturligtvis, i enlighet med lokalens tradition, kommer också musikuppträdanden och teater åter att eka mellan väggarna.

En fastighet med historia

Fastigheten byggdes 1905 som ett gjuteri och därefter har verksamheten under det senaste halvseklet varit bilverkstad, glasmästeri, tryckeri och senast dans- och teaterlokaler. Fastigheten har av Hellsten Hotels byggts om till ett boutiquehotel med en karaktäristisk glasfasad som ett modernt inslag i omgivningen.

- Med dessa förutsättningar har restaurangen möjlighet att bli något unikt i Stockholm, säger Per Hellsten.

Om Hellstens Glashus

Hellstens Glashus har fyrtiofyra rum i olika former och storlekar samt ett par mindre konferensrum. Hotellet är en del av Hellsten Hotels som ägs och drivs av Per Hellsten. Hotellgruppen har nu fem hotell i Stockholm: Hellstens Glashus, Hotel Hellsten, Rex Hotel, Hotel Hellstens Malmgård och Rex Petit. Hellsten Hotels driver även en fjällstation i Kvikkjokk, tre hotell i Finland och ett strandhotell i Brasilien. 

Läs mer om hotellet och boka på Konferensguiden.se. Vi erbjuder kostnadsfri bokningshjälp.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.