Närproducerat och närhet till Alvaret på Halltorps Gästgiveri - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Närproducerat och närhet till Alvaret på Halltorps Gästgiveri

Närproducerat och närhet till Alvaret på Halltorps Gästgiveri

Mat & dryck På Öland ligger Halltorps Gästgiveri, inrymt i en byggnad som ursprungligen var en kungsladugård med anor från 1600-talet.

Text: Annika Wihlborg

12 oktober 2012, uppdaterad: 17 juni 2013

Halltorps Gästgiveri ligger två mil norr om Ölandsbron, på öns västra landborg med utsikt mot Kalmarsund. Här kan man upptäcka den säregna öländska naturen, njuta av en Grappaprovning och botanisera i det öländska köket.

– Eftersom restaurangen utgör hjärtat i vår verksamhet är vi förstås mest kända för våra gourmetkonferenser, som ofta kombineras med matlagning i grupp under ledning av våra kockar. Vi använder oss i så stor utsträckning som möjligt av närproducerade råvaror, exempelvis primörer från närbelägna Solberga gård, kryddor från vår egen kryddgård samt kött och ostar från några av de bästa lokala matproducenterna som finns på ön, säger Anders Klevsand som driver Halltorps Gästgiveri tillsammans med köksmästaren Jörgen Rasmussen.

Annorlunda dryckesprovningar
Ett annat populärt alternativ är dryckesprovningar med en annorlunda inriktning. Gästgiveriets sommelier leder nämligen förutom vin även grappaprovningar, champagneprovningar och tequilaprovningar. Särskilt grappaprovningen är uppskattad bland grupper som söker en ny upplevelse efter att ha genomfört ett antal öl- och vinprovningar. Unik klimatzon präglar öns flora och fauna och många söker sig till Öland på sommaren, då öns befolkning mångdubblas i jakten på sol och sköna semesterupplevelser. På våren, hösten och vintern är tempot lite lugnare.

Anders Klevsand tar gärna tillfället i akt och slår ett slag för Öland på våren och hösten. Ön är unik eftersom den ligger i samma klimatzon som Österlen och Sydeuropa, en klimatzon som skiljer sig från övriga Sverige. Det bidrar till att forma öns säregna natur med Alvaret i centrum. Här kan man hitta många växter och blommor som man annars bara hittar i de sydöstliga delarna av Europa.

– Personligen älskar jag det magiska ljuset och den höga klara luften i augusti och september, i kombination med det karakteristiska öppna och karga landskapet. Här finns dessutom ett ovanligt rikt utbud av närproducerade råvaror, vilket inte minst märks på de årliga skördefesterna på hösten. Öland är definitivt värt ett besök även på våren, vintern och hösten, säger Anders Klevsand.

Upplev glaskonst
Tvåhundra meter från Halltorps Gästgiveri ligger VIDA Konsthall & Museum, konstnärerna Ulrica och Bertil Hydman Vallliens eget museum där man kan spana in såväl glaskonst som samtida och klassisk konst. Samtliga övernattande gäster har fri entré på VIDA och en del konferensgrupper väljer också att krydda konferensdagen med en guidad visning på muséet.

Den genomsnittliga konferensgruppen på Halltorps Gästgiveri bestå av mellan tjugo och fyrtio deltagare. Merparten av grupperna kommer från ett område som sträcker sig inom en femtonmilsradie från Kalmar. Grupper som vill passa på att uppleva den öländska naturen kan bege sig ut i naturreservatet Halltorps hage, som ligger granne med gästgiveriet. Här finns en av Nordeuropas värdefullaste ädellövskogar och området hör till landets artrikaste. I Halltorps hage kan man välja att gå på en geologisk vandring eller en fågelguidning, som ger insyn i öns rika fågelliv. Alvaret är ett världsarv och bara det är värt ett besök på Öland.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.