Planksteken går igen - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Planksteken går igen

Planksteken går igen

Mat & dryck I somras öppnade anrika Villa Godthem på Djurgården med Grupp F12 som nya krögare. I det nyrenoverade 1800-talshuset finns möjlighet för företagsgrupper att diskutera strategier över en klassisk plankstek.

Text: Astrid Feldreich

19 oktober 2011, uppdaterad: 12 juni 2013

Två miljoner plankstekar ska enligt uppgift ha intagits på Villa Godthem – den vackra byggnaden som ligger längs med vattnet på Djurgården. I somras återuppstod Villa Godthem i Melker Andersson och Danyel Couets regi, då restaurangen blev Grupp F12:s åttonde i Stockholm.

Känd för plankstek och opera
Alla som varit på Villa Godthem tidigare vet att plankorna förr diskades och återanvändes, vilket inte var särskilt hygieniskt. Enligt de nya krögarna ska det dock inte återanvändas några plankor 2011 – använda träplankor kommer istället att värma byggnaden från öppna spisen. Däremot håller de traditionen vid liv genom att erbjuda åtta olika plankvarianter på menyn.
– En typisk Villa Godthem-rätt kommer bli en plankstek á la 2011, det vill säga en klassisk rätt serverad på modernt vis, förklarar Melker Anderssson. Villan byggdes ursprungligen som en hyllning till den populära operasångaren Carl Johan Uddman, vars ansikte syns på inramade svartvita fotografier lite här och var på husets väggar. Han var en korpulent herre och lär vid ett tillfälle ha vaggat hela vägen hem från Operan. Innanför dörren utbrast han: ”Jag har gått hem”. Som med lite finare stavning blev Godthem. Eller så är namnet helt enkelt en hyllning till god mat och leverne som det står på ett gammalt tidningsurklipp: ”Godt, sa Carl Johan Uddman.”

Kungliga klubbar
Villa Godthem har genomgått en totalrenovering innan nyöppningen. De publika ytorna består av en övre och nedre matsal, veranda, terrass, lounge/bar, klubbrum, ett chambre separée samt ett kafé i trädgården. Matsalen, verandan och terrassen rymmer 360 sittande matgäster och trädgården 200 cafégäster. Den yttre delen av restaurangen har en mer nationalromantisk men ändå modern stil. Det avskilda chambre separée och de vardagsrumsliknande soffgrupperna vid baren har mer av en brittisk klubbkänslan med guldemblem på väggarna. Anledningen är att fyra kungliga klubbar huserar på övervåningen; Kungliga Motorbåtklubben (KMK), Kungliga Automobilklubben (KAK), Kungliga Svenska Aeroklubben (KSAK) samt Kungliga Svenska Segelsällskapet (KSSS).
Trädgården kommer att vara lummig med olika typer av möbleringar och belysningar – allt från snirkliga stålstolar till rustika trämöbler. Villa Godthems nya stil kan beskrivas som tidlös med ett modernt snitt och atmosfären ska upplevas som varm, gemytlig och familjär.
– Huset har en anrik historia och stor vikt har lagts vid att bevara byggnadens tidsenliga karaktär. Det har varit viktigt för oss att bevara husets själ och återskapa till exempel färgen på fasaden, säger Torbjörn Blomqvist, VD för svensk inredning som stått för koncept, arkitektur och interiör tillsammans med Stylt Trampoli.Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.