Pontus! bjuder på starkt te - | Konferensvärlden
Mat och Dryck > Pontus! bjuder på starkt te

Pontus! bjuder på starkt te

Mat & dryck Restaurang Pontus! i centrala Stockholm har expanderat den senaste tiden, och nyöppnade i början av sommaren. Den nya baren stod dock helt färdig först i höstas, och rivstartade då genom att presentera fyra nya barkoncept för lika många av veckans dagar. KonferensVärlden besökte Pontus! för att prova ett av koncepten; en lite starkare version av afternoon tea.

Text: Matilda Andréasson

17 januari 2012, uppdaterad: 12 juni 2013

Krögaren Pontus Frithiof kallar den fem avdelningar stora restaurangen för ett matpalats som ska upplevas som mer än bara en krog. Här finns nu matsal, Seafood Bar, Deli, festvåning och bar. Bar- och loungedelen har inretts enligt devisen ”modernt klassiskt”. Stora, tunga tyger vid loungedelen och runt pelarna, nätta möblemang och många små lampor i taket är de mest framträdande inredningselementen.
Framförallt presenterar baren nu fyra konceptkvällar varje vecka, där onsdagen inleder med champagne och soft jazz, torsdagar fortsätter med ostron, fredagar avslutar arbetsveckan med after work och tapas, och lördagen myser till det med twistad afternoon tea med unika Tea Time Cocktails, signerade barchefen Rhys Vickery.
– Trenden i Stockholm har varit klassiska cocktails, och jag älskar dem men vill göra något nytt. I Sverige gör ju alla likadant; skaffar någon en iPhone så gör alla det, har någon röda byxor så köper alla röda byxor. Jag är inte svensk, så jag vill inte följa trender. Det dödar kreativiteten bland bartendrarna, säger australiensaren Rhys Vickery.

Mättande afternoon tea
Inspirationen till tedrinkarna kommer från Beefeater 24 Gin, som innehåller grönt te. Även de fina tekopparna av glas som drinkarna serveras i kommer från Beefeater. Allt te som används i drinkarna köps i tebutiken Chaikana i Gamla stan, och Rhys berättar hur han experimenterat med olika styrkor på teet och mängden socker till drinkarna. Hans egen favorit, och enligt honom också gästernas, är drinken Jasmine Pearl som bland annat innehåller smakrikt jasminte och den peruanska druvspriten Pisco. Under mitt besök provar jag två av tedrinkarna, Söder Daisy och Royal Pearls, båda väldigt goda och med överraskande mjuka och härliga smaker av söderte respektive jasminte.
Som lördagskonceptet bjuder är det Twistad afternoon tea som står på menyn, och ett vackert kakfat innehållande scones, snittar med lax och skagenröra och gudomliga munsbitar romtryffel och key lime pie dukas fram. Till sconesen serveras lemon curd, jordgubbsmarmelad och clotted cream (en slags tjock, smörliknande grädde) och denna fika känns i magen som en hel middag.

Från fine till fun
Förhoppningen med den omdanade restaurangen är att gästerna nu ska få en delvis annan bild av restaurangen än tidigare.
– Pontus har en bakgrund från finkrog, och därför tror jag att folk har sett oss som ett ställe dit man bara går för 10-rätters avsmakningsmenyer, men vi vill gå från fine dining till fun dining. Det är fortfarande den bästa kvaliteten, men allt måste inte serveras med två matskedar kaviar på toppen. Det ska vara kul att komma hit, säger källarmästaren Mario E Moroni.
För grupper som vill göra något kul tillsammans finns det också många alternativ, bland annat nämner Mario en kurs i ostronöppning eller vinprovning.
– Vi hade nyligen en grupp här på champagne-temadag, som slutade med att alla fick sabrera en flaska. Vi kan ordna det mesta, till exempel har vi fått en förfrågan om korvstoppning!Se alla inom temat här

Senaste i Mat och Dryck


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.