Anita Falkenek blir ny vd för KRAV - | Konferensvärlden
Mötesnytt > Anita Falkenek blir ny vd för KRAV

Anita Falkenek blir ny vd för KRAV

På nya platser KRAV har utsett Anita Falkenek till ny vd med ambitionen att hon, tillsammans med all personal och hela sektorn, ska få den ekologiska produktionen och konsumtionen att öka ytterligare.

19 december 2016,

Aldrig förr har ekologiskt och KRAV-märkt mat haft en så stor del av dagligvaruhandeln, offentlig sektor och Systembolaget som nu, en marknadsandel på drygt 7 procent. Däremot ökar inte produktionen av ekologiskt i Sverige i samma takt som efterfrågan.

– Vi behöver fler lantbrukare som producerar ekologiskt och KRAV-märkt! Det är en av marknadens största utmaningar just nu - att se till att fylla butikshyllor, skolmåltider och restaurangmenyer med den mat som konsumenterna efterfrågar, säger Anita Falkenek.

Anita Falkenek betonar att nyckeln till framgång ligger i samarbeten och partnerskap mellan KRAV, dess medlemmar samt befintliga och nya relevanta aktörer.

Den 9 december utsåg KRAVs styrelse Anita Falkenek till ny vd. Anita Falkenek är utbildad biolog och ekotoxikolog och har jobbat med miljö- och hållbarhetsfrågor i hela sitt yrkesverksamma liv. Hon är född och uppvuxen på en mjölkgård i Halland där hennes bror sedan ett antal år driver KRAV- certifierad nötköttsproduktion.

Anita Falkenek har tidigare arbetat många år inom ICA, bland annat som miljöchef. Hon har även arbetat på WWF med ansvar för dess globala samarbete med IKEA. Sedan fem år tillbaka är Anita Falkenek hållbarhetschef på Åhléns. Hon sitter i BSCIs (The Business Social Compliance Initiative) styrgrupp sedan 2011 och 2015 blev hon invald som styrelseledamot i Miljömärkning Sverige AB (Svanen).

Anita Falkenek har lång erfarenhet av att leda förändringsprocesser och stor genomförandeförmåga.Hon är en uppskattad och engagerad ledare och förstår värdet av delaktighet och samarbete för att nå framgång.

– KRAVs utmaning är att stödja lönsam ekologisk produktion samt tillgodose marknaden med KRAV-märkta råvaror och produkter. I stort handlar det om hur KRAV bäst kan bidra till att klara de utmaningar som samhället och livsmedelsproduktionen står inför. Anita är en person som har goda förutsättningar och kapacitet att kunna göra det, säger Elisabeth Gauffin ordförande i KRAV.

Anita Falkenek tillträder den 20:e mars 2017Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.