Nordic Choice Hotels etablerar eget teknikbolag - | Konferensvärlden
Lisa Farrar
Mötesnytt > Nordic Choice Hotels etablerar eget teknikbolag

Nordic Choice Hotels etablerar eget teknikbolag

På nya platser För att säkra koncernens position i en resebransch som stadigt blir mer webb- och teknikinriktad, etablerar Nordic Choice Hotels ett eget bolag med fullt fokus på digital och teknisk innovation. Nya resurser tas in för att leda det nya bolaget.

22 december 2015,

– Nordic Choice Hotels ska leverera världens bästa gästresa och idag handlar detta både om den digitala och den fysiska resan. Därför etablerar vi ett eget bolag som ska ha fullt fokus på utvecklingen av morgondagens tjänster. Detta kommer att komma våra gäster till godo då de får en stressfri och personligt anpassad gästresa med ett kraftigt stärkt serviceutbud, säger Bjørn Arild Wisth, vice koncernchef för Nordic Choice Hotels.

Tätt samarbete mellan specialister och ett än större fokus på gästernas önskemål och behov är verktygen som ska höja gästernas hotellupplevelser. Som chef för det nya teknikbolaget har Nordic Choice Hotels rekryterat Lisa Farrar, tidigare nordeuropeisk direktör för Expedia-ägda ebookers. Farrar hade en nyckelroll då ebookers tidigt lanserade sin marknadsledande mobilsatsning.

– Jag gläder mig enormt till att få möta alla mina medarbetare och få ta tag i uppgiften att leda Nordic Choice Hotels nya teknikbolag. Det är modigt av en stor nordisk aktör som i utgångspunkt jobbar med fysiska produkter att våga satsa stort på teknik. Detta sätter en helt ny standard för hur man kan och borde jobba för att hänga med i en ny, digital värld, säger Lisa Farrar, nyanställd chef för Nordic Choice Hotels nya teknikbolag.

Den 1 januari 2016 drar det nya bolaget igång och med det startar ett nytt kapitel i Nordic Choice Hotels historia. I samband med detta kommer det också att skapas ett separat tjänstebolag som erbjuder tjänster till hotell.

– Vi har en stark tro på Lisa med den erfarenhet som hon besitter utifrån att vara den som förmodligen har den bredaste kompetensen inom digital distribution i norden. Den nya koncernstrukturen med egna, separata bolag för drift, delade tjänster och digital utveckling gör att de som leder och jobbar i de olika bolagen kan ha fullt fokus på det de kan allra bäst. Med ett gemensamt moderbolag, Nordic Choice Hotels, jobbar vi alla ändå mot ett gemensamt mål: att skapa de bästa gästupplevelserna, avslutar Wisth.

De nya bolagen ska serva hotellen inom Quality Hotel, Clarion Hotel, Clarion Collection och Comfort Hotel, samt de fristående hotellen inom Nordic Hotels & Resorts.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.