Prisbelönta mötesplatsen Studio Furillen till försäljning - | Konferensvärlden
Studio Furillen
Studio Furillen
Mötesnytt > Prisbelönta mötesplatsen Studio Furillen till försäljning

Prisbelönta mötesplatsen Studio Furillen till försäljning

Mötestrender Den 500 kvadratmeter stora ”kulturkuben” Studio Furillen på norra Gotlands östkust är nu till försäljning. Den unika byggnaden som stod färdig 2010 har varit en mötesplats för kreativitet och avslappning. Kostnaden för byggnationen av Studio Furillen uppgick till närmare 50 miljoner kronor.

7 december 2015,

Studio Furillen som är beläget på Furillen, en halvö på norra Gotlands östkust, är designad av Andreas Forsberg på AQ Arkitekter, som tilldelades tidskriften Arkitekturs debutpris för byggnaden 2011. Tanken bakom Studio Furillens utformning var att det skulle fungera som en mötesplats för kreativitet och avslappning. För kreativitet finns ateljé, galleriutrymmen, möteslokaler för konferenser och events, bibliotek och filmstudios. För avslappning finns ett spa, kök och flera sovrum. Nu säljs byggnaden genom Bukowskis Real Estate.

Catharina Bernstein, vd på Bukowskis Real Estate, berättar att Studio Furillen inte bara är en byggnad för boende och kreativitet, utan att huset är ett konstverk i sig, som genom arkitektens konstruktion ser ut att sväva fritt över marken. Det kubiska huset är byggt i rödrostigt corténstål och smälter färgmässigt in i den omgivande tallskogen.

Husets yttre väggar saknar fönster och delar av fasaden kan fällas ut och bli till ingångar, fönster och terrasser. Innanför de yttre väggarna finns stora glasväggar, som blir till fönster när man fäller ner fasaden. Konstruktionen gör att den boende kan öppna upp och släppa in ljus från alla fyra väderstreck, eller fälla upp samtliga väggar och helt stänga ute omvärlden. När de yttre väggarna är uppfällda kommer dagsljuset in via lanterniner och en atriumgård.

Mikael Blomqvist, initiativtagare och nuvarande ägare av Studio Furillen berättar:
– Varför fastigheten nu är till försäljning beror på att jag själv inte bor fast på Gotland och att min livssituation gör det svårt för mig att driva Studio Furillen på det sätt som jag ursprungligen hade önskat. Därför tycker jag att det är bättre att sälja byggnaden till någon som kan ägna sig mer helhjärtat åt den och nyttja alla de möjligheter som ges på en unik plats som denna, säger ägaren Mikael Blomqvist.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.