Scandinavian Resorts AB och Goldrest AB förvärvar Hällsnäs AB - | Konferensvärlden
Hällsnäs hotell konferens restaurang
Foto: Robin Elmgren
Hällsnäs hotell konferens restaurang
Foto: Robin Elmgren
Hällsnäs hotell konferens restaurang
Foto: Robin Elmgren
Hällsnäs hotell konferens restaurang
Foto: Robin Elmgren
Mötesnytt > Scandinavian Resorts AB och Goldrest AB förvärvar Hällsnäs AB

Scandinavian Resorts AB och Goldrest AB förvärvar Hällsnäs AB

Konferenspärlor Den 15 december 2020 förvärvades Hällsnäs AB av Scandinavian Resorts AB och Goldrest AB, och därmed hotell-, konferens och restaurangverksamheten med tillträde 1 januari 2021. Hällsnäs AB har tecknat ett hyresavtal över lång tid med Mölnlycke Fastigheter AB som är ägare till Fastigheten.

16 december 2020, uppdaterad: 16 december 2020

- Vi ser verkligen fram emot att vara med och utveckla Hällsnäs Hotell & Restaurang AB i Mölnlycke – det är helt i linje med vår strategi att utveckla och expandera våra verksamheter på västkusten, säger Thommy Backner, styrelseordförande i Goldrest och VD i Scandinavian Resorts.

Oscar Gyllström VD i Goldrest AB tycker också att det skall bli roligt att fortsätta utveckla företagets verksamheter. Goldrest har varit verksamma på Smögen de senaste 20 åren och sedan ett år tillbaka även i Fjällbacka där de under 2019 förvärvade Stora Hotellet. Företaget har även restaurangverksamhet i Göteborg.

- Vi är ett spännande team! Jag och Thommy har jobbat tillsammans i olika projekt i 25 år. Vi är så stolta över att vi även har en av Sveriges absolut bästa kockar med i teamet; Thomas Sjögren som var Årets kock 2015 och som vunnit Kockarnas kamp. Han ansvarar för den kulinariska utvecklingen. Vi har även anställt Ola Wallin som är en god vän och väldigt duktig kock som varit med i svenska kocklandslaget samt kommit tvåa i Årets kock de två senaste åren.

Sedan mars 2015 står Mölnlycke Fastigheter AB som ägare av Hällsnäs. Ambitionen har varit att skapa en självklar mat- och dryckesdestination med förstklassigt boende. VD Peter Kollberg har länge sökt efter rätt samarbetspartner och nu har bitarna fallit på plats. Mölnlycke Fastigheter kommer fortsätta att äga, förvalta och utveckla Hällsnäs fastigheter. Närmast på tur är att få byggstart för de 40 nya hotellrummen och en ny bad- och relaxavdelning.

- Jag ser det som en stor fördel att samarbeta med Goldrest som startat upp ett antal lyckade restaurangkoncept och som därmed etablerat sig som ett par av Västsveriges bästa mat- och dryckesdestinationer. Tillsammans med vårt befintliga whiskylager kommer även Goldrest långa samarbete med Mackmyra Smögen att stärka detta ytterligare.

Hällsnäs Hotell & Restaurang ligger otroligt vackert beläget, omslutet av sjö och en tät tallskog. Det går knappast att komma så nära naturen och samtidigt ha ett behagligt avstånd till både Göteborg och Landvetter flygplats. De delar som inte är helt nybyggda är idag totalrenoverade.

Läs mer om Hällsnäs på Konferensguiden.se som erbjuder kostnadsfri bokningshjälp och professionell rådgivning av konferens, möten och event.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.