Sheraton Stockholm Hotel lanserar nya möteskoncept - | Konferensvärlden
Ekologisk och nyttig mat till mötet
Ekologisk och nyttig mat till mötet på Sheraton Stockholm Hotel
Ergoplatikudden
Ergoplatikudden förbättrar hållningen och minskar spänningar i rygg, axlar och nacke.
Mötesnytt > Sheraton Stockholm Hotel lanserar nya möteskoncept

Sheraton Stockholm Hotel lanserar nya möteskoncept

Mötestrender Sheraton Stockholm Hotel lanserar nu två helt nya koncept för de konferensgäster som önskar ett mer kreativt möte utöver det vanliga, ett med fokus på miljö och hållbarhet och ett med fokus på hälsa. Den nya satsningen är ett led i Sheratons större förändringsarbete som kommer att ske de närmsta fem åren.

19 februari 2016, uppdaterad: 19 februari 2016

– Vi letar ständigt efter bättre sätt att bli mer miljövänliga för att måna om våra framtida generationer. Stockholm var den första staden att få utmärkelsen Europas miljöhuvudstad av EU-kommissionen och Sheraton vill gärna vara en del av den hållbara inriktningen. Ett sätt är att ge våra konferensgäster möjligheten att boka möten med ett ekologiskt eller hälsosams fokus, säger Lars van der Most, vd för Sheraton Stockholm Hotel.  

Eco-friendly meeting - med fokus på miljö och hållbarhet 

I Sheratons Eco-friendly meeting har extra hänsyn tagits till sådant som att all mat och dryck som serveras är ekologisk, det finns källsortering och lågenergibelysning i mötesrummet och tydligt fokus på digitala hjälpmedel istället för pappersdokument. Vidare kommer allt vatten som serveras på mötet från Sheratons eget bryggeri på hotellet för att spara såväl onödiga transporter som förpackningar. Dessutom donerar Sheraton Stockholm ett belopp till Världsnaturfondens trädprojekt som baseras på värmen från antalet deltagare under mötet. Pengarna används till att plantera träd i någon av världens regnskogar. Målet är att få ihop minst 500 träd under ett års tid.

Sheraton Wellness meeting - med fokus på hälsa

I det andra möteskonceptet, som kallas Sheraton Wellness meeting finns ett tydligt fokus på fysisk hälsa och ergonomi. En viktig del av mötet är att alla deltagare får använda en särskild ryggkudde, Ergoplati, en svensk patenterad produkt som förbättrar hållningen och minskar spänningar i rygg, axlar och nacke. Kudden är utvecklad av Sotiris Danos som är naprapat på Sheraton Stockholm och har fått stor framgång internationellt eftersom den är populär bland tennisdomare som sitter långa stunder under matcherna. Även mat och dryck som serveras under mötet har tydligt hälsofokus, med inspiration från bland annat raw food. Kaffet och teet i mötesrummet är ekologiskt, koffeinfritt alternativ finns.

– Med relativt enkla medel och små förändringar i vardagen finns goda möjligheter att förbättra hälsan och minska riskerna med för mycket stillasittande. Bara genom att börja förbättra hållningen kan man minska en rad andra fysiska åkommor som ryggvärk, huvudvärk och stelhet i nacken, säger Sotiris Danos, leg. naprapat och ansvarig för Sheraton Stockholms fitnessavdelning

Flexibla mötes- och konferensavdelningar

Sheraton Stockholm erbjuder en av huvudstadens mest flexibla mötes- och konferensavdelningar med 15 olika mötesrum som kan anpassas för möten från fem upp till 600 personer. De nya möteskoncepten är anpassade för att kunna passa både små och stora möten.

"Sheraton 2020" - en plan för framtiden

Under 2015 lanserade Starwood Hotels & Resorts ”Sheraton 2020”, en omfattande 10-punktsplan som syftar till att sätta Sheraton ordentligt i det globala rampljuset. Sheraton 2020 inkluderar en omfattande marknadsföringskampanj, lansering av det nya hotellkonceptet  Sheraton Grand som implementeras på utvalda hotell, kontinuerlig innovation av Sheratons gästupplevelse och ett mål att etablera mer än 150 nya Sheraton hotell över hela världen fram till 2020.

Kostnadsfri hjälp att boka Sheraton Stockholm Hotel på Konferensguiden.seSe alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.