Stor internationell efterfrågan på unika koncept från svenska Stylt Trampoli - | Konferensvärlden
Huus hotel Gstaad Switzerland
I schweiziska skidparadiset Gstaad genomför Stylt en total omvandling av ett tidigare kedjehotell med spa. Hotellet, som är stadens största, ges ny inredning, profil och design.
Foto: Erik Nissen Johansen
StGeorge Hotel Helsinki
Sylt Trampli omvandlar ett ärevördigt kontors- och bostadshus från 1890-talet till unika 5-stjärniga Hotel St George Helsinki.
Foto: Kämp Group
Mötesnytt > Stor internationell efterfrågan på unika koncept från svenska Stylt Trampoli

Stor internationell efterfrågan på unika koncept från svenska Stylt Trampoli

Mötestrender Den prisbelönta designbyrån Stylt Trampoli har tidigare främst arbetat med den svenska upplevelseindustrin, med fokus på hotell-, restaurang och turism. Men nu får de alltfler internationella förfrågningar, världen ropar efter unika koncept från svenska Stylt Trampoli. I vinter har kreatörerna i Göteborg påbörjat fem internationella hotelluppdrag för kunder som söker sig bort från branschens konventionella lösningar.

9 mars 2016,

- Vi tolkar det som att vår exportsatsning verkligen fungerar, säger Erik Nissen Johansen, kreativ chef på Stylt. Dessutom förhandlar vi just nu om nya projekt från San Francisco i väst, till Dubai i öst.

Intresset från internationella kunder är ingen nyhet – så har det varit länge för Stylt där varje utmärkelse i olika branschtävlingar resulterat i nya förfrågningar. Sedan augusti 2015 har dock den nya delägaren Layline Partners bidragit med den kapitalförstärkning som krävs för att agera kraftfullt på den globala arenan.

Fem intressanta utmaningar i Schweiz, Tyskland, Finland och Kanada har nu förvandlats till konkreta Stylt-projekt. Det handlar i tur och ordning om:

  • I schweiziska skidparadiset Gstaad genomför Stylt en total omvandling av ett tidigare kedjehotell med 136 rum och tillhörande spa. Hotellet, som är stadens största, ges ny inredning, profil och design.
  • För storbanken Credit Suisse och Manfred Weilguni – förvandlas ostfirman Gerbers gamla lagerhus i staden Thun till exklusiva boutiquepärlan Spedition. Stylts uppdrag är att med koncept, design och inredning skapa ett hotell och restaurang som ger globalt eko.
  • Tyska 25hours, en av hotellvärldens hetaste aktörer, valde Stylt för koncept och inredning av kedjans nya hotell i Düsseldorf. Hotellet blir den högsta byggnaden i Quartier Central, ett område med starka franska influenser. Mötet mellan tysk effektivitet och fransk finess ligger till grund för konceptet och hotellet som har arbetsnamnet Das Tour.
  • Finlands exklusiva hotellkedja Kämp Group valde Stylt som kreativ motor. Efter succén med landets första designhotell Klaus K är Stylts fjärde uppdrag på finsk mark att omvandla ett ärevördigt kontors- och bostadshus från 1890-talet till unika 5-stjärniga Hotel St George. Med 150 rum, restaurang, bar, spa och vinterträdgård leds tankarna till klassiska London-hotell snarare än stram finsk moderism.
  • ”The Heart of The Canadian Rockies” är skidorten Canmores stolta devis, vilken bevisas på finsmakarhotellet Creekside Villa där varje rum fått namn av den bergstopp man ser från just sitt fönster. På uppdrag av det unga kanadensisk-karibisk-svenska (!) ägarparet ger Stylt nytt liv åt hotellet med 12 exklusiva rum och egen restaurang. I källarplanet skapas Surfer’s Inn, prisvärt boende för ski bums och snowboarders som ger större dynamik i gästmixen.  

- Vår internationella satsning har gett både mer och snabbare resultat än vi vågat hoppas på, avslutar Olle Langenius VD för Stylt.

Förra året tilldelades U&Me hotel silver i tävlingen Gold Key Awards - hotellbranschens Oscars -  för såväl ”Bästa hotell Midscale” som ”Bästa rum Midscale”.  Det var här Stylt Trampoli som stod för koncept och inredningsdesignen. Läs artikeln här.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.