UKK - en av världens femton bästa konferens- och kongressanläggningar - | Konferensvärlden
Foto: Patrik Lindell
Uppsala Konsert & Kongress nominerad till världens bästa konferensanläggning.
Mötesnytt > UKK - en av världens femton bästa konferens- och kongressanläggningar

UKK - en av världens femton bästa konferens- och kongressanläggningar

Stora möten Den världsomspännande branschorganisationen för konferens- och kongressanläggningar, AIPC (The International Association of Convention Centres) utser vartannat år världens främsta konferensanläggning i AIPC Apex Award. Nu har årets femton nominerade offentliggjorts och Uppsala Konsert & Kongress är en av dessa. UKK är den enda Skandinaviska anläggningen som har nominerats till det åtråvärda priset. Vinnaren koras vid AIPC Annual Conference i Frankrike i sommar.

30 mars 2016,

Uppsala Konsert & Kongress genomför cirka 500 möten, konferenser och kongresser årligen och hade förra året över 56 000 mötesbesökare. Drygt 50 procent av de möten som arrangeras i Uppsala är av internationell karaktär.

För att bli nominerad till AIPC Apex Award krävs att minst 25 kunder som arrangerat ett större evenemang med minst 100 deltagare fyllt i en omfångsrik enkät i vilken de utvärderat anläggningen. Tio av dessa evenemang måste vara av internationell karaktär, vilket innebär att minst en fjärdedel av besökarna måste vara från andra länder. Dessa enkätsvar ligger senare också till grund till valet av vinnare av ”The World’s Best Convention Centre”.

– Vi är mycket glada och stolta att vara en av de nominerade anläggningarna igen. Det är våra gäster som gjort detta möjligt genom att de i enkäter givit positiva omdömen om sin konferensupplevelse på UKK. Detta blir för oss en bekräftelse på personalens engagemang och arbetsinsats, säger Cecilia Björkenå, konferenschef på Uppsala Konsert & Kongress.

Under finalen i juli 2016 delas också priser ut till två av de internationellt bästa uppstickarna bland konferensanläggningarna. Bland övriga nominerade finns konferensanläggningar som Palais des congrès de Montréal, Hong Kong Convention & Exhibition Centre, Hawaii Convention Center och Darwin Convention Centre i Australien.

– Kunder som väljer Uppsala och UKK är nöjda och glada. Vi är en mötesplats att räkna med, som håller hög internationell kvalitet och nomineringen är ett bevis på att våra gäster håller med, säger Karin Sävström, marknadschef på Uppsala Konsert & Kongress.

Uppsala Konsert & Kongress samarbetar nära med Uppsala Convention Bureau med målet att synliggöra Uppsala på den internationella marknaden och locka fler möten till staden. Ett samarbete som utvecklats mycket positivt och resulterat i att Uppsala är en internationell mötesstad att räkna med. Värvningen av nya möten sker tillsammans med lokala värdar på hemmaplan samt genom gemensamma internationella marknadsaktiviteter.

- Uppsalas framgångar kommer ur ett välfungerande samarbete på destinationen. Det skall vara lätt att arrangera möten i Uppsala! Ökningen av andelen internationella möten till Uppsala de senaste 5 åren, kommer av en ökad dialog med våra lokala mötesambassadörer samt ett ökad närvaro på den internationella marknadsplatsen. Styrkan hos Uppsala Konsert & Kongress ligger i att de lyssnar till och förstår kundernas ökade krav och hur mötesindustrin idag håller på att förändras. UKK ligger i framkant när det kommer till leveranspunktlighet, servicenivå och ett aktivt hållbarhetsarbete, säger Anna Lindström, Chef Möten & Evenemang, Uppsala Convention Bureau – Destination Uppsala.

På Konferensguiden.se får du kostnadsfri hjälp att boka din konferens, mässa eller event på Uppsala Konsert & Kongress.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.