Yasuragi tar ett steg närmare naturen med ny design - | Konferensvärlden
Yasuragi Standard Room
Yasuragi Standard Room
Fuji Meeting Room
Fuji Meeting Room
Mötesnytt > Yasuragi tar ett steg närmare naturen med ny design

Yasuragi tar ett steg närmare naturen med ny design

Hälsa & Spa Nu har det japanska spa- och konferenshotellet Yasuragi i Nacka renoverat 76 hotellrum, i två olika korridorer. Bakom designen står den prisbelönta arkitektbyrån White Arkitekter som har hämtat inspiration från naturen utanför, för att skapa ytterligare lugn. Yasuragi har även gett sin största möteslokal ”Fuji” ett nytt ansikte.

6 oktober 2016, uppdaterad: 6 oktober 2016

Med mycket trä, naturliga material som linne och skinn samt omsorgsfullt utvalda detaljer i keramik och metall får rummen en omfamnande känsla. Golven består av rökt ek och FSC-märkt Sapeli mahogny återfinns i både panel ochsnickerier. Kulörerna i den ena hotellkorridoren går åt det tallbarrsgröna, medan den andra har blågrå toner som för tankarna till saltsjön, vilken alla rum har utsikt mot.

- Vi är oerhört nöjda med förvandlingen av dessa rum. De understryker verkligen den känsla vi vill att våra gäster ska uppleva här hos oss – inre ro och harmoni. White Arkitekter har sedan tidigare ombyggnationer lärt känna vårt koncept ochhar in i minsta detalj förenat det japanska med modern hotellkomfort, säger Madeleine Andersson, Hotellchef på Yasuragi.

Designdetaljer med japansk prägel

Den japaninspirerade kroken i stengodslera, som är typiskt för japansk keramik och som är speciellt framtagen för Yasuragi. Varje krok är unik och gjord för hand av konsthantverkaren Gustaf Nordenskiöld, en designer med stort intresse för samspelet mellan människa och objekt.

Det lilla fatet invid sängarna, från Stockholmsbaserade designkollektivet Navet, är en speciellt uttänkt plats för vattenglas, telefon och ägodelar. Panelen, shojiskärmarna för fönstren och garderoberna som är fästa i taket är alla element inspirerade från den japanska estetiken.

”Fuji” i ny kostym

Yasuragi har även gett sin största möteslokal ”Fuji” ett nytt ansikte. För att återigen förstärka närheten till naturen har Yasuragi bytt färgställning i den 428 kvm stora lokalen. Färgerna går i grått, brunt och grönt, vilket skapar en känsla av att naturen utanför de stora väggfönstren fortsätter in i lokalen. Lokalen har fortsatt möjlighet att skapa rum i rummet med hjälp av trådgardiner i taket som lätt går att flytta. Den populära lokalen används till allt från modevisningar och utställningar till galamiddagar och kongresser. I biosittning tar rummet 400 personer.

Boka din konferens, kickoff eller event på Yasuragi via Konferensguiden.se, där du kan läsa mer om anläggningen och få kostnadsfri bokningshjälp.Se alla inom temat här

Senaste i Mötesnytt


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.