Boulefestivalen La Majonnaise intar Rålambshovsparken i Stockholm - | Konferensvärlden
Nyheter > Boulefestivalen La Majonnaise intar Rålambshovsparken i Stockholm

Boulefestivalen La Majonnaise intar Rålambshovsparken i Stockholm

Event Den 20 till 23 augusti är det dags för den storslagna boulefestivalen La Majonnaise att inta Rålambshovsparken i Stockholm. Turneringen är Sveriges största öppna bouletävling och bjuder på fyra dagar av boule, mat och livemusik.

17 augusti 2015,

1995 anordnades den första upplagan av La Majonnaise och efter några års uppehåll är det dags för den 16:e upplagan av turneringen. Boulefestivalen innehåller allt från företagsturnering till singel- och trippeltävling, krogboule och skyttetävling. På plats serveras fransk streetfood och musik från både liveband och DJ:s.

– Intresset för Boule ökar stort i Sverige och vi räknar med en fördubbling av besökare på våra Boulebarer runt om i landet jämfört med förra året, säger Henrik Kruse som grundat Boulebar. Vi uppmanar alla att komma ner till Rålis under folkfesten La Majonnaise, antingen för att delta eller för att titta på alla skickliga boulespelare vi har i Sverige.

La Majonnaise är inspirerad av den franska tävlingen La Marseillaise som anordnas i boulens hemstad Marseille. La Marseillaise lockar varje år över 10 000 boulespelare från hela världen.

Såhär spelar du boule:
Boule är en sport som kan spelas nästan vart som helst, så länge det finns grus. Du behöver stora bouleklot i metall samt en liten målkula, som kallas för lillen.
I boule spelar man antingen trippel, vilket betyder att man spelar tre mot tre och att varje spelare har två klot var. Boule kan även spelas två mot två, vilket kallas för dubbel eller singel som då spelas en mot en, spelarna har då tre klot var. Boule går ut på att kasta kloten så nära lillen så möjligt och man får poäng för de klot ditt lag har placerat närmare lillen än motståndarnas bästa kula. Spelet pågår tills något lag uppnått 13 poäng.

Taggar/Etiketter
Evenemang  Stockholm  Tävling  


Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.