Clarions nya miljösatsning ”Green Stay” - | Konferensvärlden
Clarion Hotel Malmö Live
Nyheter > Clarions nya miljösatsning ”Green Stay”

Clarions nya miljösatsning ”Green Stay”

Hållbarhet & Miljö Sedan tre månader tillbaka har gästerna på alla Clarion hotell i Sverige och Norge möjligheten att bidra till miljön genom hotellkedjans satsning på ”Green Stay”. Ett initiativ som möjliggör för gästerna att välja bort städning på rummet och istället skänka pengar till UNICEFs projekt ”Sweet Dreams”.

27 september 2016,

Clarion Hotel har infört en ny tjänst som tillåter gästen att välja bort städningen på sitt hotellrum och istället belönas med lojalitetspoäng. Gästen kan i sin tur välja att antingen behålla poängen själv, alternativt donera dem till UNICEFs projekt mot människohandel i Kambodja.

- Att kombinera miljötänk med att samtidigt bidraga till UNICEF känns genialiskt. En stor eloge till våra kreativa medarbetare som tack vare sin idé fick ta emot priset ”årets jordgubbe” av Petter Stordalen. Detta ger positiva signaler till både gäster och medarbetare samt ligger helt rätt i tiden, säger Henrik Berghult, Senior Vice President Clarion Hotel.

Green Stay har tagits fram med utgångspunkt i Nordic Choice Hotels miljöstrategi, där målsättningen är att bli ett klimatneutralt företag. I strävan mot minskad förbrukning av kemikalier och vatten, skall Clarion Hotel leda utvecklingen till ett grönare samhälle. Syftet med tjänsten är att gynna både hotellens och gästernas intresse för bevaring av miljön. Gäster som bor mer än en natt, har valet att välja bort städning, dock max 3 nätter per vistelse. Clarion i sin tur, belönar gästen för det aktiva miljövalet med poäng i kedjans lojalitetsprogram. Poängen kan gästen behålla eller donera till Nordic Choice projektet, Sweet Dreams i samarbete med UNICEF.

Hittills har 15-20% av gästerna valt Green Stay när de bor mer än en natt. En siffra som troligtvis ökar, allteftersom programmet blir mer känt. Av de gäster som väljer Green Stay väljer 70 % att donera till UNICEF, snarare än att behålla poängen.

- Med tanke på att affärsresenären nu ersätter sommargästerna hoppas vi att den positiva trenden fortsätter, avslutar Henrik.

De hotell som ligger i topp på Green Stay är: Clarion Wisby, Clarion Hotel & Congress Trondheim, Clarion Hotel Malmö Live och Clarion Hotel Amaranten.

För tips och erbjudanden inför din nästa konferens, kickoff eller event kika in på Konferensguiden.se. Här erbjuds du även kostnadsfri bokningshjälp.Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.