Julens ekologiska glöggnyheter - | Konferensvärlden
Nyheter > Julens ekologiska glöggnyheter

Julens ekologiska glöggnyheter

Mat & dryck I tider då det tillverkas allt fler glöggsorter med exotiska smaker gör Ripa i år tvärtom och lanserar Ripa Julglögg – en traditionell retroglögg blandad på ekologiskt kvalitetsvin och kryddad med klassiska svenska glöggkryddor. Fjolårets ekologiska storsäljare Ripa Zinfandel lanseras även i år och släpps även i miljösmart tetraförpackning.

21 oktober 2015,

- Istället för att mixtra med experimentella smaker valde vi att blanda den bästa möjliga glöggen i en klassisk retrostil med tydlig smak av vin genom Ripa Julglögg. Smaken är rund och kryddig med tydlig karaktär av kanel, kardemumma och russin. Glöggen passar utmärkt till klassiska tillbehör så som sultanrussin, skållade mandlar, fikon, pepparkakor, saffransbullar samt mörk choklad,säger glöggmästaren Sören Sörensen.

Ripa Ekologisk Julglögg kommer i en flaska på 75 cl för 64 kronor. Alkoholhalten är 12 procent.

Förra årets populära glöggnyhet Ripa Zinfandel lanseras även i år. Det är en glögg blandad på ekologiskt Zinfandelvin som är en av svenskarnas absoluta favoritdruvor. I år kommer Ripa Zinfandel även i en praktisk och miljösmart tetraförpackning som möter efterfrågan på enklare transport, förvaring och återvinning.

- Samtliga glöggsorter från Ripa passar mycket väl ihop med ett flertal olika tilltugg, exempelvis den klassiska kombinationen pepparkaka med ädelost eller varför inte testa dem till smakrika hårdostar. En upplevelse är att prova Ripa Zinfandel till amerikanskt godis som grillade marshmallows, M&Ms samt till friterade Snickers och Mars bars, säger glöggmästaren Sören Sörensen.

Ripa Zinfandel Ekologisk Vinglögg kommer både i en flaska på 75 cl för 69 kronor samt i tetra på en liter för 79 kronor. Alkoholhalten är 12,5 procent.

Samtliga glöggsorter från Ripa blandas på ekologiska viner. Även kryddorna och sockret som används är ekologiskt och glöggen innehåller varken konserveringsmedel eller färgämnen.

Glöggen från Ripa lanseras på Systembolaget den 2 november 2015.

Taggar/Etiketter
Glögg  Jul  Mat & dryck  


Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.