Lakritsfabriken i samarbete med Mormor Magdas därproducerade glass - | Konferensvärlden
Nyheter > Lakritsfabriken i samarbete med Mormor Magdas därproducerade glass

Lakritsfabriken i samarbete med Mormor Magdas därproducerade glass

Mat & dryck En riktigt härlig lakritsglass har länge funnits på Lakritsfabrikens önskelista och nu genom ett unikt samarbete med Mormor Magdas är detta möjligt. Här kommer äntligen en makalös lakritsglass utöver det vanliga. En del av glassen tillverkas hos Lakritsfabriken i Ramlösa och fraktas sedan till Smålands Taberg där Mormor Magda gör resten.

2 juni 2015, uppdaterad: 9 juni 2015

Makalösa Lakrits, fick sitt namn efter en Facebook omröstning och kommer att finnas tillgänglig i utvalda butiker från slutet av maj. Glassen säljs i 200 ml och 500 ml och ca butikspris är 30 kr respektive 50 kr. Glassen finns dock bara i begränsad upplaga under sommaren 2015.

- Samarbetet mellan Lakritsfabriken och Mormor Magdas bygger på den gemensamma strävan att tillverka kvalitetsprodukter på riktigt. Genom att använda en rippel av äkta lakritssås gör också att vi kan skapa en äkta gräddglass med maximal lakritssmak, säger Angela Hafström.

Om Mormor Magdas
Mormor Magdas Därproducerade Glass startades i Jönköping 2011 av Angela Hafström och tillverkar glass på ett hantverksmässigt sätt som säljs via återförsäljare och direkt försäljning. Namnet Mormor Magda kommer från Angelas gammelmormor Magda som levde och verkade i Hultsfred för många år sedan.

Mormor Magdasglass tillverkas enligt konceptet därproducerat viket talar om för konsumenten var en förädlad livsmedelsprodukt är tillverkad och varifrån ingredienserna i produkten kommer ifrån. Detta är en öppenhet och en form av ”äkthetsstämpel” med att kunna redovisa var produkten är gjord och varifrån råvarorna kommer.

Om Lakritsfabriken
Sveriges första glutenfria premiumlakrits lanserades av Lakritsfabriken år 2011 och finns inte bara i Sverige utan även våra nordiska länder samt i Tyskland, Schweiz, Spanien, England och USA.

Nu fyra år senare har sortimentet vuxit och innehåller flera nya spännande produkter som chokladdoppad lakrits med olika smaksättningar, toffee, lakritspulver och granulat. Förutom lansering av nya produkter, utökad export har upplevelsebutiken i Helsingborg nyligen antagits i White Guide för Caféer i Sverige.

Lakritsfabriken i Ramlösa drivs av Martin Jörgensen tidigare kock och sommelier, och distribueras på den svenska marknaden av systerföretaget ScandChoco AB.

Taggar/Etiketter
Mat & dryck  


Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.