Latitud 58° - ny restaurang med inspiration och råvaror från 58e breddgraden - | Konferensvärlden
Nyheter > Latitud 58° - ny restaurang med inspiration och råvaror från 58e breddgraden

Latitud 58° - ny restaurang med inspiration och råvaror från 58e breddgraden

Nyöppnat Hotell- och konferensanläggningen TanumStrand i Grebbestad, på Bohusläns västkust, invigde nyligen sin nya restaurang Latitud 58°. En sprillans ny restaurang i nordisk design som hämtar inspiration och råvaror från 58e breddgraden och på temat ”Fire & Ice”.

30 mars 2016,

Arbetet med den nya restaurangen Latitud 58° har pågått under vintern 2015/2016. Nu är det slutfört och restaurangen har öppnat.

Köksmästare Dennis Augustsson berättar

- På femtioåttonde breddgraden är världens alla hav kyliga. Vi som letar de bästa råvarorna för beredning av mat och dryck hittar det vi söker: fastare fiskar, bättre skaldjur och friska ostron!

Dennis Augustsson, som själv är uppväxt på en bondgård, berättar vidare att köttdjur som kommer från gårdar i kallare klimat är friskare, växtfodret bättre och generellt används mindre bekämpningsmedel. Tillagningssättet på de kallare breddgraderna har traditionellt varit rökning, vindtorkning, syrliga inläggningar samt saltning, något som tagits fasta på i restaurang Latitud 58°. För att erbjuda ett så varierat menyutbud som möjligt köper restaurangteamet på Latitud 58°, beroende av tillgång och kvalitet, råvaror från länder som till någon del ligger inom den femtioåttonde breddgraden.

Dennis Augustsson förtydligar även;
- Fire & Ice står för kontrasterna i både det visuella och smakerna som kommer fram när varmt möter kallt eller snarare eld möter is och olika temperaturer däremellan.

TanumStrand fokuserar alltmer på SPA, Outdoor och måltidsupplevelser, vilket avspeglas i anläggningens och den nya restaurangens utbud.

Restaurang Latitud 58°

En ny restaurang i nordisk design som sammanför ingredienser från 58 grader nord i sitt innovativa kök. Råvaror som purfärska Grebbestadsostron, Skreitorsk och tång från det lokala företaget Catxalot samsas med carpaccio av tunt skivat Kustkött, bacon från det lokala Smevikens rökeri i Bullaren och ostar från Västra Götaland på den kontrastfyllda menyn som leker med alla temperaturer - allt från eld till is - Fire & Ice.

Skreitorsk

Skreitorsk är torsk som vandrar från Barents hav ner till nordnorska kusten för att leka. Efter den långa vandringen genom kalla, klara vatten och hårda strömmar blir torsken muskulös och får ett fast, vitt och delikat kött. När torsken väl är framme kallas den för skrei. Det är då som torsken är som allra bäst. Skreitorsk serveras endast under januari till april, då det endast är denna period torsken är ”skrei”.

Grebbestadsostron

Grebbestadsostron är en väl uppskattad delikatess av finaste kvalitet. Grebbestadostronen är vilda ostron som plockas för hand, ett och ett, ur det rena A-klassade havsvattnet precis utanför TanumStrand. 95 % av de svenska ostronen plockas här av Bröderna Klemmings Dykhjälp AB. Ett ostron tar sex år på sig för att uppnå bästa klass. En råvara av världsklass som tas med in i köket på restaurang Latitud 58°.

Grebbestads bryggeri

Grebbestads bryggeri är Sveriges äldsta mikrobryggeri. Ligger i Grebbestad på svenska västkusten och några stenkast från TanumStrand. Kända för bland annat Ostronporter och Dubbel Bock.

Kostnadsfri hjälp att boka ditt möte på TanumStand finner du på Konferensguiden.seSe alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.