Per Morbergs kollektion med köksredskap snart i butik - | Konferensvärlden
Nyheter > Per Morbergs kollektion med köksredskap snart i butik

Per Morbergs kollektion med köksredskap snart i butik

Mat & dryck Den 26 augusti finns Per Morbergs nya kökskollektion i butik. Kollektionen ingår i det egna varumärket MORBERG® och kommer vid lanseringen bland annat att bestå av massiva skärbrädor i ek, stek- och grillpanna i gjutjärn, mortel i granit och ett exklusivt förkläde i läder. Morbergs smak är enkel – endast det bästa är gott nog. Därför innehåller serien gedigna kvalitetsprodukter till ett rimligt pris som ska hålla i generationer och som Morberg själv använder i köket. Det finns också ett premiumsortiment med produkter av extra hög kvalitet som exempelvis passar perfekt som present till en jubilar, en kär vän eller till sig själv som en livslång investering.

16 juni 2015, uppdaterad: 16 juni 2015

I kollektionen ingår exempelvis Sveriges mest rejäla skärbräda (Premium) i ett stycke svenskt ek.

- Den tog form redan år 2007 när jag ville ha en skärbräda som var stor, tjock och vacker. Jag pratade ihop mig med Viktor Lilliesköld som har sin snickerifabrik i Skaraborg och bad om ett prov utifrån mina specifikationer – en riktig skärbräda i rätt mått, utan stavlimning och i ett helt stycke ek. Nu erbjuder jag konnässören där ute i vårt avlånga land chansen att få sitt exemplar av skärbrädan som endast finns i en begränsad upplaga, säger Per Morberg. Kommer man över denna så kan jag bara gratulera till ett stycke köksinstallation som har evig livstid.

Följande produkter ingår i Morbergs kökskollektion

Morberg skärbräda av ek – liten och stor
Rejäla och användbara skärbrädor av massiv ek med många användningsområden - som serveringsfat, ostbricka men självklart även som redskap vid matlagning.
Mått: liten 30x20x2 cm/stor 48x32x3 cm
Rek. cirkapris ink. moms: 499 kr (liten) /899 kr (stor)

Morberg skärbräda av ek – Premium
100 % massiv, svenskodlad ek med måtten 35x70 cm, nästan 6 cm tjock och som väger cirka 10 kg. Begränsad upplaga. Att få fram ett helt stycke ek i sådana mått – som inte sedan spricker eller slår sig – kräver att träet har behandlats och torkats på ett alldeles speciellt sätt. Ursprungsträet är minst över 100 år gammalt och har sedan fått ligga och torka utomhus under många år. Därefter har det skett en torkningsprocess inomhus under speciella former. Skärbrädan är sedan varsamt behandlad med den finaste hård-vaxoljan i dubbla lager och är prydd med Morbergs emblem.
Rek. cirkapris ink moms: 3 995 kr

Morberg Stekpanna, 28 cm och Grillpanna, 25 cm
Stekpanna Ø28 cm med rund kant och Grillpanna Ø25 cm med hällpipar. Handtag i massiv ek. Förinstekt med svensk KRAV-märkt rapsolja.
Rek. cirkapris ink moms: 799 kr (stekpanna)
Rek. cirkapris ink moms: 719 kr (grillpanna)

Morberg Mortel

Vacker mortel av opolerad granit med öron som gör det lättare att hantera pjäsen.
Rek. cirkapris ink moms: 499 kr

Morberg Förkläde och Skinnförkläde Premium
Två olika förkläden. Det ena i 100 % bomull i grönt med avtagbara detaljer i mässing och äkta läder. Bra passning med långa band som går att knyta framtill. De avtagbara detaljerna gör att förklädet kan tvättas. Rek. cirkapris 899 kr ink moms.
Det andra är ett mycket exklusivt skinnförkläde av vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö Garveri som bara använder kor från Uppland. Mått: 70x90.
Rek. cirkapris ink moms: 3 995 kr

Morberg Grytlapp och Grytvante

Grytlapp och Grytvante i grönt i 100 % bomull med avtagbara detaljer i mässing och äkta läder. De avtagbara detaljerna gör att produkten kan tvättas.
Rek. cirkapris ink moms: 129 kr (lapp), 199 kr (vante)

Morberg Kökshandduk 2-pack
En tålig kökshandduk i (grå eller grön)i 100 % kvalitetsbomull med måtten 50x70 som går att tvätta om och om igen. Mönstret är inspirerat av samebandet som pryder ryggen på boken ”Den stora matresan” (Bonnier Fakta, 2011).
Rek. cirkapris ink moms: 149 kr

Grytunderlägg
Grytunderlägg tillverkad av ek och format som ett kryss. Rek. cirkapris ink moms: 159 kr

Träredskap 3-pack (Sked, slev och gaffel) av ek
Klassiska och rejäla träredskap av ek som, om välskötta, kommer hålla en livstid. 33 cm.Rek. cirkapris ink moms: 299 kr

HOS ÅTERFÖRSÄLJARE I SLUTET AV AUGUSTI

Morbergs köksredskap kommer att finnas i butik från och med 26 augusti – då hos Åhléns butiker runt om i hela landet.

MORBERG® är Sveriges ledande varumärke inom kokböcker och dryck. I och med lanseringen av köksprodukter erbjuds nu den matintresserade allmänheten genomtänkta produkter av högsta kvalitet inom både kokböcker, vin, öl, textilier och köksredskap från ett och samma varumärke.

OM PER MORBERG
Per Morberg - skådespelare och utbildad kock och kokboksförfattare som har arbetat på anrika krogar som Riche, Club Alexandra och Café Opera och har egna matlagningsprogram i TV. Som skådespelare har han haft stora roller på bland annat Dramaten, Stadsteatern och Riksteatern samt medverkat i flera teve- och filmproduktioner. Han har även gjort jaktprogram för svensk och utländsk teve och har varit en av medlemmarna i juryn i Sveriges mästerkock. Per Morberg har sedan 2009 gett ut sju böcker hos Bonnier Fakta och är förlagets bästsäljande författare. Morberg är storsäljare av både vin, öl och glögg. 2011 lanserade Morberg sitt första vin. Idag har han tagit sig in på listan över Systembolagets 100 mest sålda viner. Han har den andra bäst säljande glöggen i Sverige och över en miljon flaskor Morberg-öl har sålts.

Taggar/Etiketter
Krögare  Mat & dryck  Restaurang  Vin  Öl  


Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.