Ny utställning med Nick Brandt på Fotografiska - | Konferensvärlden
Nick Brandt
Lion in Cuarry
Foto: Nick Brandt
Road With Elephant
Road With Elephant
Foto: Nick Brandt
Quarry With Giraffe
Quarry With Giraffe
Foto: Nick Brandt
Nyheter > Ny utställning med Nick Brandt på Fotografiska

Ny utställning med Nick Brandt på Fotografiska

Utställning Nick Brandts nya utställning Inherit the Dust öppnar idag på Fotografiska i Stockholm. Utställningen är en stark och tankeväckande serie episka panoramabilder. Djurporträtt i naturlig storlek har placerats och fotograferats på platser där djuren tidigare levde. Idag hotas de då deras habitat sedan urminnes tider försvinner genom människans exploatering av naturen. Där dessa djur strövade pågår idag rovdrift medan soptipparna växer. Miljöer för varken människa eller djur. Brandts budskap är dock tydligt: det finns alternativ till att arvet vi lämnar efter oss är damm och intet.

20 maj 2016, uppdaterad: 20 maj 2016

Fotografen Nick Brandt har sedan 2001 i oförglömliga och storartade porträtt dokumenterat Östafrikas skövlade natur och utrotningshotade djur. Tre år efter avslutningen av den allvarstyngda trilogin On This Earth, A Shadow Falls Across the Ravaged Land, återvänder Brandt till Östafrika för att fotografera den accelererande naturförstöringen på den afrikanska kontinenten.

Inherit the Dust - en ny fotoserie

I sin nya serie episka panoramabilder dokumenterar Brandt människans påverkan på miljöer där djur inte längre kan leva. På varje plats installerar Brandt ett fotografiskt djurporträtt i naturlig storlek mitt i ett landskap som nu präglas av explosionsartad stadsutveckling, fabriker, ödelagda betesmarker och stenbrott. Människorna i bilderna lever sina liv som vanligt utan att ta notis om fotograferna av dess djur som nu bara har en spöklik närvaro i landskapet.

Men än finns det hopp om att efterlämna någonting annat än stoft menar Brandt.

Organisationen Big Life Foundation

2010 var Brandt med och startade den ideella organisationen Big Life Foundation, som hjälper till att skydda över 800 000 hektar av Östafrikas ekosystem. Stiftelsen har anställt över 350 lokala parkvakter vilket lett till att tjuvjakten har minskat radikalt i området.

- Allt fler börjar inse de ekonomiska fördelarna med att skydda miljön. Big Lifes etiska grundsyn verkar fungera: om naturvården gynnar lokalbefolkningen då kommer lokalbefolkningen att gynna naturvården. Och det är här hoppet finns för Afrikas natur, säger Brandt. 

Monografin Inherit the Dust, utgiven i mars 2016 av Edwynn Houk Editions med Thames & Hudson som distributör, innehåller två essäer av Brandt. I samband med boken har Brandt haft utställningar i bland andra New York, Los Angeles, Berlin, Stockholm och London.

Internationell press om Inherit the Dust

»I Nick Brandts osminkade, upprörande och häpnadsväckande utställning Inherit The Dust... ställs vi inför en social och miljömässig kris, som kräver att vi tänker om.« – Kathryn Bigelow, lmregissör The Hurt Locker”

»Nick Brandts makalösa panoramabilder är en omskakande kombination av skönhet, förfall och förmaning... en slående och komplex »J’accuse’«, eftersom människan i lika hög grad som djuren är offer för den så kallade utvecklingen. Vidden, djupet och detaljer i Brandts panoramabilder leder tankarna till en kollision mellan Brueghel och en stundande apokalyps.« – Vicki Goldberg, konstkritiker, författare

»Nick Brandts senaste arbete är både tilltalande och frånstötande... Brandt har skickligt förvandlat sin konst till en uppmaning till handling.« – Jack Crager, American Photo, de 10 bästa fotoböckerna, våren 2016

»Brandts nya serie är hans hittills starkaste och mest upprivande.« – The Daily Beast

»Gripande och effektfulla... fotona är lika vackra som melankoliska.« – Wired

»Nick Brandts episka panoramabilder fungerar som hjärtslitande minnesmärken över ett förlorat paradis.«
– Sunday Times, London 

Läs mer om Fotografiska på Konferensguiden.se. Här erbjuds du kostnadsfri bokningshjälp vid konferenser, möten, event eller kickoffer.Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.