Radisson Blu främjar tillgången till rent vatten - | Konferensvärlden
Nyheter > Radisson Blu främjar tillgången till rent vatten

Radisson Blu främjar tillgången till rent vatten

Hållbarhet & Miljö Bristen på rent dricksvatten är ett stort problem världen över. Även om vår planet består av 71 % vatten, är det endast 1 % som är drickbart. Ungefär 750 miljoner människor har inte tillgång till rent dricksvatten och var 20:e sekund dör ett barn av vattenburna sjukdomar. Experter förutspår att mer än hälften av jordens befolkning kommer att lida av vattenbrist år 2025.

24 augusti 2015,

Från den 23-28 augusti pågår den internationella vattenkonferensen World Water Week i Stockholm och Radisson Blu Waterfront Hotel är stolt värd för flertalet event under veckan. Konferensen är den årliga samlingspunkten för globala vattenfrågor som arrangeras av Stockholm International Water Institute.

– Som det framgår i FN: s Millennium Development Goal 7C och den snart släppta Sustainable Development Goal 6, jobbar världen tillsammans för att förse alla med rent dricksvatten och grundläggande renlighet. Som en av världens ledande hotellkedjor och en stor konsument av vatten, vill vi hjälpa fler människor att få tillgång till rent dricksvatten, och även noggrant övervaka och styra över vår egen vattenförbrukning, säger Inge Huijbrechts, Vice President Responsible Business för Carlson Rezidor Hotel Group.

I år är det jubileum för World Water Week och Stockholm Water Prize där temat i år är ”Water for Development”. Över 3 500 personer inklusive statsminister Stefan Löfven förväntas delta under eventet.

Radisson Blu Waterfront Hotel & Stockholm Waterfront Congress Centre är en av världens mest energieffektiva byggnader. Genom att kombinera olika moderna miljötekniker minskar hotellet sitt koldioxidutsläpp och minimerar dess miljöpåverkan.

Blu Planet “Walk for Water”
För att uppmärksamma World Water Week och Stockholm Water Prize i Stockholm och öka den globala medvetenheten kring vattenbristen, anordnar alla Radisson Blu-hotellen i Stockholm välgörenhetsaktiviteten ”Walk for Water” för att bidra med stöd till organisationen Just A Drop. På Radisson Blu-hotellen i Stockholm kan du som besökare och gäst gå en sträcka på 10 meter med dunkar fyllda med vatten. För var hundrade meter som gästerna går kommer Radisson Blu donera de pengar som behövs för att ge ett barn rent dricksvatten för resten av livet.

– Vi organiserar Walk for Water för att ge människor en verklig känsla av det hårda arbete som människor dagligen genomför för att få tillgång till rent dricksvatten. Vi hoppas att flera av deltagarna på World Water Week och Radisson Blu-gästerna väljer att delta, säger Lena Bergengren, Human Resource Manager på Radisson Blu Waterfront Hotel i Stockholm.

Walk for Water kommer att ske under onsdagen den 26 augusti mellan klockan 08:00-18:00 på Radisson Blu Waterfront Hotel, Radisson Blu Strand Hotel, Radisson Blu Royal Viking Hotel, Radisson Blu Sky City Hotel och Radisson Blu Arlandia Hotel i Stockholm.

Taggar/Etiketter
Evenemang  Miljö  Radisson Blu  Stockholm  


Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.