Två nya stjärnor i köket på Upper House Dining - | Konferensvärlden
Nyheter > Två nya stjärnor i köket på Upper House Dining

Två nya stjärnor i köket på Upper House Dining

På nya platser Den ene har rötterna i Göteborg och en bred internationell erfarenhet av fine dining. Den andre är medlem i Svenska Konditorlandslaget och skapade prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllopstårta. Nu ansluter köksmästare Gabriel Melim Andersson och pastrychef Fredrik Borgskog till restaurangteamet på Upper House Dining i Gothia Towers, Göteborg.

23 oktober 2015, uppdaterad: 23 oktober 2015

Upper House Dining har sedan det öppnade för två år sedan vunnit priser, fått många utnämningar och inte minst blivit en storfavorit bland gäster med smak för fine dining i en unik miljö. Nu siktar restaurangen ännu högre med två nya namnkunniga tillskott i köket: köksmästaren Gabriel Melim Andersson och pastrychef Fredrik Borgskog.

– De är två drömrekryteringar som kommer att ge gästerna en både djupare och större matupplevelse, säger Krister Dahl, executive chef på Gothia Towers.

Gabriel Melim Andersson är 28 år och uppvuxen i Göteborg, men lämnade tidigt Sverige för en kockkarriär utomlands. Han har bland annat arbetat i Paris och New York.
– Gabriel har ett mycket spännande cv och är grundligt skolad i det franska köket. Han kommer att bidra med att utveckla den helhetsupplevelse vi ger våra gäster – ett tryggt omhändertagande men samtidigt något oväntat, säger Krister Dahl, Gothia Towers executive chef och den ende i världen med fyra OS-guld i matlagning, något som satt standarden på Upper House Dining sedan start.

Gabriel själv ser fram emot att komma tillbaka till Göteborg och vara en del av den spännande restaurangkultur han ser växa sig stark i staden.
– Upper House Dining är en vacker restaurang med duktig personal och gäster som jag vet ställer höga krav på helheten. Jag hoppas kunna bidra med lite edge och det jag gillar mest: att spegla säsongernas och dagarnas stämningar med en levande meny, säger Gabriel.

Fredrik Borgskog är 32 år och arbetade tillsammans med Krister Dahl redan för 13 år sedan som kockelev. Sedan dess har han bland annat tävlat med både Svenska Kocklandslaget och Konditorlandslaget, och nu senast fått mycket uppmärksamhet för den bröllopstårta han var med och skapade till prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop.

– Fredrik har en otrolig kreativitet och fingerfärdighet som jag är övertygad kommer att få Upper House att nå nya höjder, säger Krister Dahl.

– Det ska bli en spännande utmaning att arbeta på finkrog igen. På Upper House Dining finns ett driv och en passion som det ska bli väldigt kul att få vara en del av. Och det ska bli roligt att få spinna vidare på den tydliga och exklusiva enkelhet som Upper House står för, säger Fredrik.

Gabriel och Fredrik börjar på Upper House Dining under november månad.
– Att jobba här handlar mycket om att hela tiden driva utvecklingen framåt, inte bara förvalta. Vår ambition är att våga sticka ut på en mycket hög nivå och göra oss intressanta för Guide Michelin och på så sätt locka internationella gäster till Göteborg, säger Krister Dahl.Se alla inom temat här

Senaste i Nyheter


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.