300-årig brunnshistoria i modern tappning - | Konferensvärlden
Söderköpings Brunn
Söderköpings Brunn
Söderköpings Brunn
Söderköpings Brunn
Söderköpings Brunn
Söderköpings Brunn
Reportage > 300-årig brunnshistoria i modern tappning

300-årig brunnshistoria i modern tappning

Hälsa & Spa Söderköpings Brunns historia går tillbaka till 1700-talet. Hit har människor rest för att dricka brunn, för att finna avkoppling och gemenskap i över 300 år. Idag möter du en modern konferensanläggning, pietetsfullt renoverad under 2020-2021, som svarar upp mot alla de behov dagens konferensbesökare har.

Text: Helena Wikström

11 oktober 2022,

På Söderköpings Brunn möter du en genuin historisk miljö. En miljö man har värnat om i den nyligen genomförda renoveringen.
– Vår ambition nu var att dra tillbaka upplevelsen av interiören till ungefär 1910-20-talet, vilket var den tid då brunnen stod på sin absoluta topp, säger Mikael Åhrberg, hotelldirektör på Söderköpings Brunn.
En miljömässig flirt med den gångna historien genomsyrar idag anläggningen, där även köket presenterar klassiska rätter som chateaubriand, givetvis uppblandade med moderna inslag.
– Det här har slagit väl ut hos våra gäster som är väldigt imponerade av vad vi lyckats skapa. Och verksamheten växer, idag tar vi hand om 200 konferensgäster per dag, vilket är helt fantastiskt, fortsätter Mikael.

De nuvarande ägarna tog över driften av anläggningen 2018. Ett och ett halvt år innan pandemin drabbade oss och slog undan benen för en stor del av Sveriges konferensverksamheter.
– Under pandemin valde ägarna att helt stänga anläggningen och satsade istället på att använda tiden för en genomgripande renovering, förklarar Mikael.
Söderköpings Brunns historia är väldokumenterad. Det finns många fina bilder som beskriver hur det såg ut när brunnen hade sina glansdagar, bilder som varit till stor hjälp under renoveringen.
– Vi har kunnat anlita snickerier som tagit fram exakt likadana golvsocklar som fanns här vid sekelskiftet 1900. Hela projektet har varit både intressant och roligt, fortsätter Mikael.
Mars 2021 kunde Söderköpings Brunn slå upp portarna till en helt uppdaterad verksamhet med 7 konferenslokaler och 8 grupprum, alla utrustade med den senaste tekniken.
– Vi har dock inte bytt ut möblerna eftersom vi är så lyckosamma att vi har en massa vackra Bruno Mattson-möbler i våra konferensrum, berättar Mikael.

I början av 1900-talet var Söderköpings Brunn en plats man besökte för att dricka brunn. Idag möter du en wellnessavdelning med bubbelpool, sittpool, isrum och uppelevelseduschar. Här finns ång- och torrbastu och två nya utomhuspooler.
– Utomhusdelen är helt ny, den blev färdig till sommarsäsongen, så nu kan man röra sig inifrån och ut och ha tillgång till två nya pooler, förklarar Mikael.
Planer finns på att bygga ut och utveckla wellnessavdelningen ytterligare eftersom man sett att många gäster idag hellre väljer en lyxig spa-helg på hemmaplan, istället för att resa utomlands. På Söderköpings Brunn finns det dessutom många andra roliga aktiviteter att ta del av som dryckesprovningar, stadsvandringar, kanot- och cykeluthyrning och alldeles invid ligger Hyllingebanan – Söderköpings vackra 27-håls golfbana.
– Nu ser vi positivt framåt och hoppas att vår bransch inte drabbas av stigande inflation och ökande elpriser, utan att vi kan få driva den här fantastiska konferensanläggningen med sin långa historia vidare in i framtiden! avslutar Mikael förhoppningsfullt.

Fakta:
Söderköpings Brunn hittar du i Söderköping, en pittoresk småstad i Östergötland. Idag är konferensanläggningen nyrenoverad och kan erbjuda 7 konferenslokaler för 20 till 200 personer, alla utrustade med den senaste tekniken. Här finns en skön wellnessavdelning med pooler både inom- och utomhus.

Läs mer om Söderköpings Brunn på Konferensguiden.se och boka din nästa konferens här!>>

 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.