Aktiv konferens i storslagen natur - | Konferensvärlden
First Camp Ånnaboda
First Camp Ånnaboda
First Camp Ånnaboda
First Camp Ånnaboda
First Camp Ånnaboda
First Camp Ånnaboda
First Camp Ånnaboda
First Camp Ånnaboda
Reportage > Aktiv konferens i storslagen natur

Aktiv konferens i storslagen natur

Konferenspärlor First Camp Ånnaboda är en plats för den aktiva konferensen. Bergslagens natur är slående vacker runt Ånnaboda, som ligger i Kilsbergen med utsikt över glittrande sjöar och djupa skogar. Himlen är hög och ljuset påtagligt i alla rum och lokaler – här kan hela gruppen boostas med ny energi.

Text: Helena Wikström

30 mars 2023,

First Camp Ånnaboda ligger i Kilsbergen, 2 mil utanför Örebro. Ånnaboda ligger i klimatzon 3, på gränsen till zon 4 – om det är barmark inne i Örebro så kan Ånnaboda ha fullt körbara skidspår.

– Det är ofantligt vackert här! Vi ligger uppe i Kilsbergen, men dessutom uppe på en kulle som sluttar ned mot Ånnabodasjön, berättar Pernilla Dorch, Sales Manager Group & Conference på First Camp.

First Camp Ånnaboda erbjuder vildmarksliv och aktiviteter året runt. Här finns många fantastiska vandringsleder och platsen är känd som ett riktigt mountainbike-mecka med sina många mil av cykelleder. Runt sjön finns en asfalterad led för den som har svårt att ta sig fram på en vanlig led.

– Destinationen Ånnaboda har, förutom camping och stugor, både hotell och konferenslokaler och en fantastisk restaurang, fortsätter Pernilla.

Restaurangen är en upplevelse – högt i tak med takfönster och panoramafönster med utsikt över sjön. Kulna dagar sprakar en eld i den öppna spisen. I restaurangen kan man bland annat beställa det nya matkonceptet ”Black Rock”, där du tillagar ditt kött, fisk eller vegetariska alternativ, själv vid bordet på en het täljsten. Resultatet blir en riktigt god, social och rolig måltid.

På Ånnaboda hittar du nio konferenslokaler i olika storlekar och utföranden med trådlöst nätverk, whiteboard och blädderblock som gemensamma nämnare. Den största lokalen, Älgen, rymmer upp till 140 personer och har en härlig intilliggande utegård, men även övriga lokaler har direkt närhet till grönytor, vilket möjliggör bensträckare eller fikapauser.

– Eftersom Ånnaboda ligger högt och utan några träd eller byggnader som blockerar dagsljuset, är alla våra lokaler väldigt ljusa och härliga, berättar Pernilla.

Ånnaboda är en naturskön plats, att komma hit är verkligen att komma bort, en liten oas av sjöar, berg och skog. Här finns inget som distraherar men däremot en natur som lockar till utomhusliv och aktiviteter. Varför inte utmana kollegorna i en padelmatch på någon av de nya utomhusbanorna eller prova fiskelyckan i Ånnabodasjön där både abborre, gädda och regnbåge nappar. Nere vid sjön ligger ett vackert glashus där man kan få sin konferenslunch serverad, och här ligger också en badstrand som kanske kan locka till ett dopp innan lunchen.

– Efter en hel dags konferens och vildmarksäventyr är det skönt att koppla av en stund i vår relaxavdelning med bastu och bubbelbad. Kanske med en ost- och charkbricka med något gott att dricka till, säger Pernilla.

Hotellet har 31 rum med plats för totalt 55 gäster. Är man en större grupp har man dessutom möjligheten att hyra stugor med antingen två, fyra eller sex bäddar med upp till tre separata sovrum. Stugorna är ljusa och fräscha och för konferensgäster kan stugorna bäddas upp och ges hotellstandard.

Från Örebro, som man lätt tar sig till med tåg, kan Ånnaboda hjälpa till att beställa busstransport till destinationen. En unik destination som har allt att erbjuda den aktivitetssugna konferensgruppen. Det är inte konstigt att First Camp Ånnaboda har väldigt många återkommande gäster.

Fakta:
First Camp Ånnaboda ligger två mil utanför Örebro, i det vackra området Kilsbergen i Bergslagen. Här möter en konfererande grupp en storslagen natur som bjuder in till roliga aktiviteter. Du sover gott i något av de 31 hotellrummen, eller i de 21 stugorna med totalt 39 sovrum, konfererar i ljusa lokaler i många olika storlekar och har möjlighet att prova ett annorlunda och socialt matkoncept. På Ånnaboda blir konferensen givande på många sätt.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.