Allt finns vid strandkanten - | Konferensvärlden
TanumStrand
TanumStrand
TanumStrand
TanumStrand
TanumStrand
TanumStrand
TanumStrand
Reportage > Allt finns vid strandkanten

Allt finns vid strandkanten

Konferenspärlor Saltstänk, skaldjursbuffé och det rogivande ljudet av kluckande vågor. TanumStrand i Bohuslän bjuder in till skärgårdskonferens med kräftkok vid bryggan, spa med storslagen vy och hänförande solnedgångar som får dig att stanna upp och bara betrakta.

Mia Wibacke Bornberger

17 mars 2020,

Det doftar hav och strand och utsikten över skärgården är bedårande. Från konferensanläggningen TanumStrand blickar man ut mot Otterön, där Evert Taube lär har skrivit ”Så länge skutan kan gå”. En bit söderut ligger vackra Fjällbacka, där Ingrid Bergman har sitt eget torg och författaren Camilla Läckberg förvandlar idyllen till ständig brottsplats i sina succédeckare.

– Västkusten är så oändligt vacker. Jag kan inte tänka mig någon härligare plats att vara på, säger Marit Bjørnland, som strax efter årsskiftet tillträdde som ny hotelldirektör för TanumStrand.

– Det här ska bli oerhört spännande. Jag vill lyfta allt det kvalitativa på TanumStrand och göra vistelsen här hos oss minnesvärd från början till slut. Något vi självklart vill hylla är vårt fantastiska kök med ständig tillgång till havets läckerheter. Vi kan servera färska skaldjur hela året, också på vintern, då de faktiskt är som bäst. Ostronen kommer handplockade från Grebbestads ostronbankar. Det är mycket exotiskt, säger hon.

Marit Bjørnland har 20 års erfarenhet från hotellbranschen, bland annat som hotelldirektör vid Nordic Choice i Norge, där hon varit med och öppnat ett flertal anläggningar som påminner om TanumStrand. Och med den bakgrunden är hon som klippt och skuren för uppdraget då det till TanumStrand kommer gäster från både när och fjärran, och ofta från just Norge. Härifrån är det två timmar med bil till Oslo och Marit Bjørnland bor själv i Sarpsborg, cirka en timme från anläggningen.

Hummerfiske bland kobbar och skär

TanumStrand är en stor anläggning, relativt sett, med hela 19 konferenslokaler. Den största eventsalen heter Skagerrak och rymmer närmare 800 personer i biosittning och den kan enkelt möbleras om och avdelas för att passa olika evenemang och sällskap. De mindre grupprummen är placerade i sjöbodar och bär lokala namn som Gåsö, Hjärterö och Otterö. Speciella värdar, eller projektledare, följer konferensgruppen hela vägen från bokning och vistelse till hemresa.

– Samtliga konferensrum har dagsljus och egen utgång så att man enkelt kan ta en nypa frisk luft under mötet, säger Marit Bjørnland.

På området hittar man också inomhusbad med 25-metersbassäng, gym och spa med bastu, flera pooler och magisk utsikt över skärgården. Utomhus väntar stora ytor med bland annat fotbollsplan, tennisbanor och beachvolleyboll. Särskilda aktivitetsledare skräddarsyr aktiviteterna som kan vara allt från hummerfiske, havskajak och bastubad till yoga på klipporna eller naturskön vandring. Grebbestad ligger på promenadavstånd.

– För företag med kontor i både Norge och Sverige brukar lite landskamp mellan kontoren vara populärt. Och vill man utforska havet ordnar vi turer där man kan få med sig en egen kock, lägga till vid någon härlig ö, äta gott och bara vara för en stund.

Energirikt hela dagen

Äter gör man på restaurang Latitud 58° som serverar menyer komponerade efter säsongens bästa råvaror. Ett relativt nytt inslag på TanumStrand är energibufféer, som finns tillgängliga hela dagen. Med andra ord behövs inga fasta tider för morgonkaffe, förmiddags- eller eftermiddagsfika. Mellan åtta och tio på förmiddagen finns också alltid smoothie och frukt tillgängligt. I övrigt lagas all mat och alla efterrätter från grunden.

Miljöarbetet är ständigt närvarande på TanumStrand som är på väg mot miljöcertifiering enligt Green Key, vilket är en internationell miljömärkning där anläggningen uppfyller fastlagda kriterier, särskilt anpassade till logiverksamheter och konferensanläggningar.

TANUMSTRAND ligger precis vid strandkanten mitt emellan Grebbestad och Fjällbacka med kobbar och skär som utflyktsmål från hotellets brygga. Här finns 19 möteslokaler och en stor eventlokal för upp till 800 deltagare samt ett stort antal hotellrum och stugor för övernattning. Hav, restaurang och badanläggning finns på bekvämt avstånd, liksom gästhamn, restauranger, aktiviteter och stort spa med pooler, bastu och relax.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.