Balans, styrka och harmoni med wellness - | Konferensvärlden
Reportage > Balans, styrka och harmoni med wellness

Balans, styrka och harmoni med wellness

Hälsa & Spa Stress och ökade krav gör att många människor idag känner att tiden inte räcker till. Just därför är det sannolikt viktigare än någonsin att måna om sin hälsa och sitt välbefinnande. En som tagit fasta på denna utmaning är Annette Lefterow som utvecklat sitt eget Wellness-koncept.

4 december 2015,

Paradoxalt nog ökar mental ohälsa ständigt i dagens samhälle, samtidigt som hälsotrenden är större än någonsin.

– Här ser jag en obalans och den gäller framför allt ett bristande fokus på egenvården. Vi behöver sprida allmän hälsokunskap som alla kan använda i sin vardag, i det lilla och här och nu.

Det berättar Annette Lefterow som upptäckte yogans helande kraft redan under tonåren. Sedan dess har hon hunnit skriva fem böcker och utveckla ett tjugotal olika träningspass och filmer inom yoga, pilates och wellness.

– Det startade med ett brinnande intresse för kroppens självläkande och balanserande förmåga och jag visste där och då, för 30 år sedan att jag ville fortsätta att jobba med hälsokunskap på ett pedagogiskt sätt.

Åtta vägar mot Wellness
Hennes Wellnessmetod innefattar åtta vägar mot balans, styrka och harmoni: Yoga för att dämpa stress och bygga styrka. Pilates för att stärka kroppens center. Meditation för att lära sig kontrollera sina tankar. Ayurveda som ger rätt redskap för att lära sig mer om sig själv. Träning som ska kunna utföras på ett enkelt sätt. Mat så att kroppen ska få rätt bränsle och köket rätt känsla. Slutligen, spa och dans som på olika sätt hjälper till med återhämtning och frigörande av energi och livsglädje.

Och att få möjlighet att - i samband med en konferens – kunna få njuta av en avstressande massagebehandling, delta i ett yogapass eller kanske lära sig lite mer om vilken mat man mår bäst av att äta, är något som efterfrågas alltmer på landets hotell och konferensanläggningar.

Snabb utveckling
Spa-branschen ligger Annette varmt om hjärtat och hon har varit med och utvecklat flera hotell- och konferensanläggningars spa-lounger.

– Jag drev under tio års tid drivit ett eget wellness-center på Lidingö utanför Stockholm och 2003 började jag producera träningsfilmer i yoga. Sedan dess har marknaden verkligen exploderat med alltfler spa-anläggningar och yogastudios.

Digitala hälsoplattformer
Wellness handlar om helhet och välbefinnande i både kropp, tanke och själ. Att uppnå, uppleva och behålla en god balans i livet.

– Idag föreläser jag mycket om Wellness Management, ledarskap och digital hälsa och deltagarna erbjuds möjlighet till en fortsättning och fördjupning online via en digital hälsoplattform. Och i takt med det digitala fokuset i vår värld märker jag en ökad efterfrågan från företag som vill boka live webinars för att kunna erbjuda personal på olika orter att tillsammans ta del av samma föredrag online, berättar hon avslutningsvis.

Wellness för konferensgärster - tips!
I Trosa, Vadstena, på Marstrand och Lidingö finns några hotell som tagit fasta på Wellness-tanken och erbjuder sina gäster sköna och smakfulla spa-anläggningar .

Under 2010 renoverades spa-avdelningen på Trosa Stadshotell totalt och byggdes ut stort. På gatuplanet finns tre behandlingsrum och en butik som erbjuder hela Kerstin Florians sortiment och mineralmake-up från svenska Palina. På nedre plan finns ytterligare fyra behandlingsrum, aromarum, torr- och blöt relax med sittgrupper, torr- och ångbastu samt en 38-gradig varm källa att njuta i.

På anrika Vadstena Klosterhotell omfamnas besökaren av en skön miljö med sprakande brasor och levande ljus samtidigt som själen har en chans till återhämtning. Här kan man ta ett dopp i saltvattenpoolen och flyta fram, medan sinnet transporteras in i en skön vila. Heta källor finns både utomhus och inomhus och för att värma sig ytterligare finns en fin ångbastu samt härliga, stilla ytor i jordnära färger där man kan avnjuta svalkande juicer och färsk frukt.

Marstrands Havshotell har tre bassänger fyllda med varmt, kallt och ljummet vatten. För den som hellre vill bada i havet är det en minuts promenad till stegen som leder rakt ut i det salta havsvattnet. Vill man sitta utomhus men ändå i varmt vatten finns tre badtunnor med utsikt över hamnen och Marstrandsön. Och avkoppling med värme får man inne i Havshotellets tre olika värmerum: traditionell bastu, ångbastu och saltrum där man kan inandas saltets livgivande effekter.

Blue SPA är ett samarbete mellan Blue Hotel på Lidingö utanför Stockholm och det internationellt hyllade hudvårdsmärket Babor. Babor har samarbeten med exklusiva hudvårdssalonger och spa-anläggningar i många länder och konceptet innehåller ett stort utbud av behandlingar som lyfter fram den naturliga skönheten. Aktiva ingredienser från växtvärlden är utgångspunkten i Blue SPAs ansikts- och kropps- och massagebehandlingar som alla passar för både kvinnor och män.

 Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.