Besök Bergendal och slå ett guldkantat slag för hållbarheten - | Konferensvärlden
Bergendal
Bergendal
Bergendal
Bergendal
Bergendal
Bergendal
Bergendal
Reportage > Besök Bergendal och slå ett guldkantat slag för hållbarheten

Besök Bergendal och slå ett guldkantat slag för hållbarheten

Konferenspärlor Bergendal har bedrivit konferensverksamhet i 35 år. Med lång erfarenhet och hög kompetens där ambitionen att ”göra allt på riktigt” genomsyrar allt, har man tagit sig igenom både lågkonjunkturer och pandemin. Här står hållbarhet i alla dess aspekter i fokus – en hållbarhet med guldkant.

Text: Helena Wikström

19 december 2023,

Herrgårdens vackra och lättillgängliga läge är en annan bidragande orsak till framgången. Med 11 hektar egen mark tronar den vita herrgården mitt i grönskan med en milsvid havsutsikt. Du svänger lätt av både E4:an och E18 mellan Stockholm och Arlanda – på landet men ändå så nära storstaden.

Här bedrivs en verksamhet baserad på värdegrunden att ”göra allt på riktigt” där man kontinuerligt arbetar man kontinuerligt med sina processer för att verksamheten ska fungera in i minsta detalj.

– Det är som att finslipa en symfoni eller polera en glänsande pärla. Att arbeta på riktigt innebär att arbeta med hållbarhet i alla dess aspekter och vi måste vara en bra arbetsgivare för att personalen ska vilja gå in för noggrannhet och hållbarhet, berättar Key Dolk, vd.

Så hållbarhet kring miljö, mat, råvaror, service och människor – både gästerna och de anställda – det är att ”arbeta på riktigt”. Själva herrgårdsfastigheten är en gammal byggnad som varsamt och noga underhållits och renoverats genom åren, på ett hållbart sätt. Bergendal tar också ett stort samhällsansvar genom att ge de som står en bit ifrån arbetsmarknaden eller människor från andra länder som har svårt att få arbete, en första arbetsplats på anläggningen.

– Som när människor flydde från kriget i Ukraina, då ville vi ge dem en bra start på sitt liv i Sverige genom att få ett första arbete hos oss. En chans att komma in i samhället, säger Key.

Bergendal är en stor konferensanläggning med 126 nyrenoverade hotellrum med totalt 191 bäddar. Förutom den stora utomhusmiljön på 11 hektar så finns här en 10.500 kvm stor inomhusmiljö med 25 konferenslokaler som bäst kan beskrivas som 25 olika konferensmiljöer.

– Huset är så finurligt byggt, konferensmiljöerna ligger sammanbyggda men ändå var för sig. Så trots att vi är så stora blir upplevelsen här både varm och personlig, säger Key Dolk.

Lunch och middag intas i två av matsalarna men i övrigt sker mycket kring konferensen direkt i anslutning till den lokal man bokat. Här sker gruppincheckningen och här står fikabufféer uppdukade – allt för att mötet ska kunna bli både effektivt och avskilt. Den största lokalen rymmer 170 personer i biosittning och resterande lokaler rymmer mellan 150 till 15 personer.

På Bergendal finns det mycket för gruppen att välja på när man vill aktivera sig. Den stora parken tas i anspråk och erbjuder både välplanerade teambuildingaktiviteter, actionfyllda aktiviteter eller lite lättare aktiviteter. Bergendal har ett gott och långvarigt samarbete med aktivitetsbolaget Puls som ansvarar för de flesta aktiviteter. Vill man pausa i lugn och ro är den stora parken underbar att promenera eller jogga i och för den som är sugen på ett dopp i Edsviken finns en egen brygga. Här finns ett gym och en liten relaxavdelning med pool och bastu.

– Våra egna matlagningsaktiviteter är också väldigt populära. Till exempel ”Helkväll i herrgården” där man arbetar i olika stationer för att tillsammans ta fram en härlig måltid med passade drycker och vacker dukning, berättar Key.

När man konfererar på Bergendal besöker man en verksamhet med fokus på människa och miljö som serverar mat lagad från grunden från säsongens väl utvalda råvaror, till stor del ekologiskt anpassade. Här möter du hållbarhet serverad med en guldkant – kan det bli bättre?

Fakta:
Bergendal ligger endast 20 minuter från Stockholm och Arlanda – avskilt men ändå lättillgängligt. Här hittar du 25 unika konferensmiljöer, lämpliga såväl för den stora som lilla gruppen. På Bergendal är ambitionen hög – allt ska ”göras på riktigt”. Hållbarhet i alla dess aspekter genomsyrar en verksamhet med 35 år på nacken.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.