Blicka ut över ett urbant vardagsrum - | Konferensvärlden
Blique by Nobis
Blique by Nobis
Blique by Nobis
Blique by Nobis
Reportage > Blicka ut över ett urbant vardagsrum

Blicka ut över ett urbant vardagsrum

Mötestrender På Blique by Nobis i Stockholm gör sig kulturen påmind redan innanför hotellets väggar. Här kombinerar man utomhus och inomhus, nytt och bevarat via olika estetiska uttryck. Samla kollegorna över en god middag, lyssna på en avkopplande konsert eller spana in en kreativ konstvisning, allt under ett och samma tak. Och ett måste är den hänförande utsikten från takbaren Arc Rooftop – missa inte den.

Text: Mia Bornberger

17 april 2023, uppdaterad: 17 april 2023

Koncepthotellet Blique by Nobis öppnade så sent som våren 2019 och hann knappt vara igång ett år innan pandemin slog till och drog undan mattan för hela turist- och besöksnäringen.

– Vi fick snabbt tänka om och tänka nytt och ganska omgående såg vi en möjlighet i det här att folk började arbeta hemifrån. Modern teknisk utrustning fanns ju redan på plats hos oss, samt gott om utrymme. Så vi öppnade helt enkelt upp Blique som en skön och avslappnad arbetsplats för folk i närområdet som jobbade på distans. Och på så sätt höll vi verksamheten levande, säger Anna Björklund, vd för både Blique by Nobis och systerhotellet Hotel J.

Hon ser ut över all den konst som pryder anläggningens väggar och fortsätter:

– Vi är ett tillgängligt designhotell där alla är varmt välkomna, och ett möte eller konferens hos oss kan man boka med kort varsel. Här finns allt man behöver för en lyckad sammankomst och tänker man sig ett specialarrangemang så löser vi det snabbt också.

Hållbart koncept

Eftersom Blique by Nobis är ett så pass nytt hotell är ett genomgripande hållbart tänk en hygienfaktor redan från start och hela verksamheten är certifierad enligt det globala systemet Leed. 

– När det gäller maten är vi precis på väg in i ett samarbete med Klimato som mäter koldioxidavtrycket från menyns olika rätter. Det är någonting som vi också informerar våra konferensgäster om. Hotellet har även en egen komposteringsmaskin samt att överbliven mat säljs vid återvinningsföretaget Too Good To Go. Vi har ett kvalitativt och väl genomtänkt koncept som löper som en röd tråd genom allt vi gör och jag vet att det är mycket uppskattat av våra gäster.

Egen biosalong

Blique by Nobis är designat av Gert Wingårdh och anläggningen består av två byggnader, varav den ena är Philips tidigare kontors- och magasinsbyggnad från 1931, ritat av funkisarkitekten Sigurd Lewerentz. Stilen går åt det funktionella, med frilagd betong och avskalade lösningar, kombinerat med andra estetiska uttryck i olika färgskalor.

Anläggningen har hela 259 hotellrum och elva smart utformade konferenslokaler, varav den största evenemangslokalen rymmer upp till 200 sittande deltagare. Lokalerna är ljusa, flexibla och kan delas av, öppnas och möbleras om helt efter önskemål. På rekreationssidan finns relaxavdelningen med stor bastu samt gym – och inte minst: en egen biosalong.

– Blique är unikt och en naturlig plats för alla sorters möten, mingel, konserter, releaser eller företagsevent. Vi är som ett andra vardagsrum och ligger bara att stenkast från lummiga och vackra Hagaparken där vi bland annat ordnar guidade löpturer för våra konferensgäster. Nu introducerar vi även vår livepodd Blique Talks. Det blir samtal med välkända profiler direkt från scenen i hotellets restaurang Origo. Kvällstid är det många dagskonferensgäster som gärna stannar kvar efter arbetstid, på grund av allt spännande som händer här, berättar Anna Björklund.

Fakta Blique by Nobis 
Hotellet har 249 rum för övernattning och elva konferenslokaler som sträcker sig från flera små chambre separées till den stora eventlokalen Blomsterkiosken, som tar upp till 200 gäster i biosittning eller 300 gäster i stående mingel. Hotellet har gym och biosalong, två restauranger, takterrass och tre barer.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.