Bommersvik med naturen i både hjärta och sinne - | Konferensvärlden
Bommersvik
Bommersvik
Bommersvik
Bommersvik
Bommersvik
Bommersvik
Bommersvik
Reportage > Bommersvik med naturen i både hjärta och sinne

Bommersvik med naturen i både hjärta och sinne

Konferenspärlor En hållbar mötesplats för konferens, möte och utbildning. En oas för återhämtning bara 40 minuter utanför Stockholm. Trots att Bommersvik har många och stora konferenslokaler slår man gärna ett slag för energigivande möten utomhus. Varför inte prova den prisbelönta skogsfloatingen?

Text: Helena Wikström

31 januari 2024, uppdaterad: 31 januari 2024

Bommersviks historia sträcker sig tillbaka till 1600-talet. I början av 1900-talet uppfördes här en privat herrgård och från slutet av 30-talet blev platsen SSU:s kursgård. Idag är den stora hotell- och konferensanläggning mitt i härliga Sörmland öppen för alla gäster.

– Vi har ett väldigt vackert läge, precis intill sjön Yngern. Inte långt från vare sig Stockholm, Södertälje eller Nyköping men är ändå en plats för återhämtning och rekreation, nära skog och natur, berättar Anna Lindqvist, ansvarig för marknad och affärsutveckling.

Bommersvik äger stora markarealer, så runt gården finns fantastiska områden för träningspass, lekar eller gruppaktiviteter. Här finns elljusspår och naturstigar och närheten till sjön, som är en av Sveriges renaste, skapar naturliga aktiviteter på vatten.

– När vi tittar på våra styrkor så är det alltid naturen, servicen och maten som kommer upp som topp tre hos oss, säger Anna.

Bommersvik är stort, inte bara vad det gäller sin markareal, här finns nitton konferensrum, tjugo grupprum och plats för 179 övernattande gäster. Storleken gör att man har möjlighet att ha många konfererande grupper här samtidigt utan att grupperna upplever att det känns trångt.

– Vare sig man väljer att sitta inomhus eller utomhus så är det så stort hos oss att man kan vara för sig själv. Vilket uppskattas av många gäster, fortsätter Anna.

I en av byggnaderna ligger den största lokalen som rymmer upp till 200 deltagare och vill man både konferera och bo enskilt finns byggnader utformade för detta. I den vackra herrgården hittar man den populära lokalen Vinden, med vackra takbjälkar, öppen spis och utsikt mot sjön.

På Bommersvik använder man sig gärna av naturen som mötesrum, och erbjuder bland annat den prisbelönta skogsfloatingen. Ute på en udde med utsikt över sjön är tolv hängmattor uppsatta i cirkelform. I cirkeln kan alla kan se varandra och på ett avslappnat och informellt sätt samtala fritt.

På Bommersvik finns också en äkta gammal loge. Här kan man ha en riktig logfest med härlig grillbuffé och dans till ett inhyrt countryband. En unik och rolig plats som gör företagsfesten, middagen eller sommaravslutningen riktigt minnesvärd.

– Vi har även en unik villa, Elandervillan, uppkallad efter statsminister Tage Erlander som vistades så mycket på Bommersvik att man erbjöd honom ett eget hus här, berättar Anna.

2020 renoverades villan varsamt och tidstypiskt och har idag fem sovrum, mötesplats, eget kök och egen bastu och har blivit väldigt populär för mindre styrelser som önskar stor avskildhet.

Hållbarhetsidén har alltid legat varmt om hjärtat på Bommersvik. Gården har egen grundvattentäkt och allt vatten som serveras kommer från det egna kretsloppssystemet. Den stora solcellsparken står för 40% av elförsörjningen och köket använder sig av bokashi för att binda koldioxid i marken.

– Maten är en av hörnstenarna i vår verksamhet. Menyn sätts av köksmästaren vecka för vecka, efter säsong och utifrån vad de lokala matproducenterna kan leverera, säger Anna.

Mycket av det du bjuds på hämtas inom en radie på två mil. Svampen plockas i skogarna och honungen kommer från egna bikupor. Kräftorna fiskas i Yngern och nässlor, rabarber och nypon kommer från egen mark. Kött, frukt, ägg, mjölk, mjöl och ostar kommer från närbelägna gårdar.

Fakta:
Bommersvik ligger i Sörmland, endast 40 minuter från Stockholms city. Med stor konferens- och hotellkapacitet, personlig service och ett kök som bjuder på egna och lokala råvaror blir konferensen en unik upplevelse i naturens och hållbarhetens tecken. 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.