Business energi ger ny kraft - | Konferensvärlden
Skogshem & Wijk
Skogshem & Wijk
Skogshem & Wijk
Reportage > Business energi ger ny kraft

Business energi ger ny kraft

Stora möten Möten som drar ut på tiden kan ibland få energireserverna att sina. Hos Skogshem & Wijk på Lidingö håller man ångan uppe med ett välplanerat schema där såväl aktivitet som vila finns med på agendan.

Text: Mia Bornberger

12 mars 2018, uppdaterad: 25 oktober 2019

En konferens ska ge energi – inte ta. Den ska stimulera arbetslust, kreativitet och bygga relationer, och för att det ska bli möjligt måste man se till helhetsupplevelsen.

Det säger Patrik Olsson, försäljnings- och marknadschef på Skogshem & Wijk, där man har tagit fasta på vikten av att aktivitet och paus ska gå hand i hand. För att sammankomsten ska bli den bästa tänkbara bör orken räcka hela dagen, inte bara till långsittningen på eftermiddagen.

– En andhämtning behöver inte vara avancerad men den ska ligga i fas med deltagarnas energikurva. Att exempelvis boka in ett break med rörelser på plats, ett kort, humoristiskt inspel eller en energishot kan räcka för en nytändning, man fyller på sina depåer, blir motiverad. Det vi kallar ”business energy”, fortsätter Patrik Olsson.

Arenornas arena

Skogshem & Wijk har hela 46 möteslokaler. Här finns konferensrum för upp till 500 personer, varav den största, EventArenan, är byggd för total flexibilitet. Salen är 400 kvm stor, har sju meter i takhöjd och direkt anslutning till en smakfull restaurang.

På senare år har det gjorts en mängd investeringar interiört, allt för att bidra till en effektiv och givande mötesplats med ombonad känsla. Matsalen har byggts om, konferensrummen renoverats och loungerna har klätts i varma färger och tyger.

Även tekniken har fått ett lyft. Tio av mötesrummen har nya projektorer och wifi-systemet har uppgraderats till en toppmodern nivå.

Den imponerande anläggningen ligger endast 17 minuter med bil från centrala Stockholm, vid det vackra Elfvikslandet på Lidingö. Det 20 hektar stora området och dess byggnader är utformade av den kände Stockholmsarkitekten Anders Tengbom, som står bakom ett flertal kända landmärken i huvudstaden, och med ledord som harmoni, kreativitet och funktionalitet såg han här framför sig en idealisk plats för möten. De flesta rum och möteslokaler har fönster som vetter mot vattnet och Hustegafjärden, en skärgårdsutsikt som ger mersmak.

– Även om man har bokat en lokal så är det inte alltid man använder den, ibland väljer gästerna att hålla sina möten utomhus. Miljön här är magisk och när vädret tillåter så finns det hundratals natursköna sittplatser att tillgå runt hela anläggningen, säger Patrik Olsson.

Med fokus på välbefinnande

Att ge deltagarna egentid är också något som kan vara bra att ta med i planeringen, det är viktigt ur en mängd olika hänseenden, menar Patrik Olsson.

– Den där lilla stunden som uppstår emellanåt är väldigt uppskattad, och vi brukar rekommendera att man ger plats för det i programmet. Och här finns mängder med meningsfulla aktiviteter att krydda tillvaron med, ute eller inne, fartfyllt eller stillsamt. Våra gäster brukar skina upp när de ser att vi har två fullt utrustade gym med maskiner, fria vikter, bastu och relax. Vill man hellre vara ute finns både båtar, cyklar, löparspår och en 35-gradig utomhuskälla. Och den konstintresserade kan på Galleri Fallera njuta av 250 olika konstverk från en mängd olika konstnärer, säger Patrik Olsson.

– Som konferensdeltagare på Skogshem & Wijk får man väldigt mycket på köpet.

Fakta Skogshem & Wijk

Skogshem & Wijk har konferenslokaler för upp till 500 personer, 222 hotellrum med 290 bäddar. Det finns tillgång till sex kappseglingsbåtar, varm källa utomhus, 3- och 5 km löparslingor och två fullt utrustade gym.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.