Centralt och klimatsmart i Stockholm - | Konferensvärlden
SCCC
SCCC
SCCC
SCCC
Reportage > Centralt och klimatsmart i Stockholm

Centralt och klimatsmart i Stockholm

Hälsa & Spa Med sin bredd, variation och flexibilitet är Stockholm City Conference Centre möjligheternas hus för alla sorters möten och event. Här blir du bortskämd med ett ypperligt citynära läge, personligt engagemang och förstklassig mat och dryck – och även en genomtänkt grön vistelse.

22 mars 2019,

I tider när klimatsmart resande står i centrum kan Stockholm City Conference Centre knappast ligga bättre till. Anläggningen är belägen bara några minuter till fots från Stockholms Central, mittpunkten för i stort sett all fjärr-, lokal- och pendeltrafik. Läge att lämna bilen hemma alltså, oavsett varifrån man reser. Dessutom har man omedelbar access till stadens rikliga nöjesutbud av kultur, shopping och restauranger. 

En lyckad mix

Stockholm City Conference Centre är en anläggning som huserar i två byggnader, det klassiska Folkets Hus från 1960 och det pampiga Norra Latin från 1880, tvärs över gatan. Tillsammans bildar de ett eldorado för den som planerar konferens, kickoff eller galamiddag. Här finns en svåröverträffad kombination med rum för alla smaker och inriktningar, för stora som små möten, storstilade fester, utställningar och konserter. Modern teknik, välsmakande menyer och inspirerande workshops lockar fram idérikedomen och ger givande samtal – oavsett om det handlar om minimötet, megaeventet eller något mitt emellan. Frukost- och halvdagsmöten är populära former för sammankomsten och här kan du enkelt samla kollegorna runt en aktuell föreläsare, inta en aptitlig frukost och sedan åka vidare till jobbet. Eller varför inte kombinera eftermiddagsmötet med en after work?

Klimatsmarta alternativ

Stockholm City Conference Centre är en av landets största konferensanläggningar och med storlek kommer ansvar. Miljön har länge varit en hjärtefråga för anläggningen som är Svanenmärkt och som ständigt driver på med nya åtgärder för att minska sina klimatavtryck. Ekologisk mat, led-belysning, källsortering i flera fraktioner och rengöring med ultrarent vatten i stället för med kemikalier är bara några av många åtgärder. 

För att minska matsvinnet är serveringen av måltider noga genomtänkt. Nyligen gick man också med i rädda mat-tjänsten Karma, som i korthet går ut på att man säljer exempelvis smörgåsar och annan mat som blivit över till privatpersoner som också är anslutna till tjänsten. Ett enkelt sätt att få med sig middagsmaten hem till familjen för en billigare peng och samtidigt göra en insats för miljön.

Som gäst hos Stockholm City Conference Centre kan man själv bidra till en bättre miljö genom att välja gröna alternativ i den mån man kan och vill. Att till exempel bo på miljöcertifierade hotell i närheten, åka kommunalt och promenera och välja vegetariskt är en bra början.

Spatiösa ytor 

Upp till 4000 deltagare kan konferera samtidigt på Stockholm City Conference Centre. Det finns stora ytor att röra sig på, både inomhus och utomhus. Under årets varma månader är parken utanför Norra Latin en perfekt plats för festligheter, mingel och servering. Samla konferensdeltagarna för en fördrink, rulla ut röda mattan och avsluta kvällen med en glittrande fest i den eleganta Pelarsalen.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.